Μοσχάρι κρασάτο με μαυροδάφνη

Ζουμερό μοσχάρι με μαυροδάφνη, ξηρά φρούτα και βαλσάμικο, ένα γιορτινό πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα.

Εύκολη
1:45

6 μερίδες

15 λεπτά

1 ώρα και 30 λεπτά

μοσχάρι με μαυροδάφνη

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το μοσχάρι και το κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές. Το βάζουμε σε γυάλινο μπολ.
  2. Προσθέτουμε τη δάφνη, το θυμάρι, την κρέμα βαλσαμικού, τη μαυροδάφνη, το κρασί και λίγους κόκκους πιπέρι.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα να μαριναριστεί.
  4. Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  5. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  6. Αφαιρούμε το μοσχάρι από τη μαρινάδα και το ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί, κρατώντας τη μαρινάδα στην άκρη.
  7. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του μοσχαριού λίγα λίγα, ώστε να σχηματιστεί κρούστα γύρω-γύρω.
  8. Μεταφέρουμε τα θωρακισμένα κομμάτια στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  9. Προσθέτουμε κορν φλάουρ ανακατεύοντας καλά.
  10. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα που κρατήσαμε.
  11. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση για 5 λεπτά.
  12. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και ένα βαρύ καπάκι.
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC (αέρα) για περίπου 1 ώρα.
  14. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το καπάκι και προσθέτουμε τα καστανά, τα δαμάσκηνα και τα σύκα.
  15. Ψήνουμε για επιπλέον 20 λεπτά.
Απόρρητο