Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε το μοσχάρι και το κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές. Το βάζουμε σε γυάλινο μπολ.
- Προσθέτουμε τη δάφνη, το θυμάρι, την κρέμα βαλσαμικού, τη μαυροδάφνη, το κρασί και λίγους κόκκους πιπέρι.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα να μαριναριστεί.
- Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Αφαιρούμε το μοσχάρι από τη μαρινάδα και το ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί, κρατώντας τη μαρινάδα στην άκρη.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του μοσχαριού λίγα λίγα, ώστε να σχηματιστεί κρούστα γύρω-γύρω.
- Μεταφέρουμε τα θωρακισμένα κομμάτια στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε κορν φλάουρ ανακατεύοντας καλά.
- Περιχύνουμε με τη μαρινάδα που κρατήσαμε.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση για 5 λεπτά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και ένα βαρύ καπάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC (αέρα) για περίπου 1 ώρα.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το καπάκι και προσθέτουμε τα καστανά, τα δαμάσκηνα και τα σύκα.
- Ψήνουμε για επιπλέον 20 λεπτά.









