Μοσχάρι με κολοκυθάκια

Το μοσχάρι με κολοκυθάκια και πατάτες είναι η ιδανική επιλογή για ένα πλήρες και θρεπτικό παιδικό γεύμα! Με απλά υλικά και πλούσια γεύση.

Εύκολη
1:45

6 μερίδες

15 λεπτά

1 ώρα και 30 λεπτά

μοσχαρι με κολοκυθακια

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Στεγνώνουμε πολύ καλά το μοσχάρι. Το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να λαδωθεί παντού.
  2. Ζεσταίνουμε σε μια πλασωτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, να αποκτήσει μια ωραία κρούστα.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε για 3 λεπτά, να γυαλίσει.
  4. Ρίχνουμε τον πελτέ και το σκόρδο και ψήνουμε για 1 λεπτό να βγάλουν τα αρώματά τους.
  5. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και συμπληρώνουμε νερό να καλύπτει τα υλικά.
  6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  7. Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
  8. Τα προσθέτουμε ολόκληρα στο κρέας μαζί με τις πατάτες και το καρότο.
  9. Ίσως χρειαστεί να συμπληρώσουμε ελάχιστο νερό, έχοντας ωστόσο υπόψη μας ότι και τα κολοκυθάκια θα βγάλουν τα υγρά τους στο φαγητό.
  10. Ρίχνουμε τη δάφνη, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι – αν τα παιδιά μας δεν συμπαθούν το μαϊντανό, δεν τον ψιλοκόβουμε αλλά τον
    βάζουμε στην κατσαρόλα δεμένο σε ματσάκι για να τον αφαιρέσουμε εύκολα κατά το σερβίρισμα.
  11. Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μείνει με ελάχιστη δεμένη σάλτσα.
  12. Τέλος, το αποσύρουμε από την εστία και το αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο για 15 λεπτά.
  13. Σερβίρουμε το μοσχάρι με τα κολοκυθάκια σε βαθύ πιάτο με λίγη πηχτή δεμένη σάλτσα.

Tips

  • Για περισσότερη νοστιμιά, προτού προσθέσουμε στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και το καρότο, τα περνάμε από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  • Όταν σερβίρουμε το φαγητό στα παιδιά, πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τα λαχανικά να γίνουν ένα με τη σάλτσα
Απόρρητο