Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Στεγνώνουμε πολύ καλά το μοσχάρι. Το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να λαδωθεί παντού.
- Ζεσταίνουμε σε μια πλασωτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, να αποκτήσει μια ωραία κρούστα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε για 3 λεπτά, να γυαλίσει.
- Ρίχνουμε τον πελτέ και το σκόρδο και ψήνουμε για 1 λεπτό να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και συμπληρώνουμε νερό να καλύπτει τα υλικά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
- Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
- Τα προσθέτουμε ολόκληρα στο κρέας μαζί με τις πατάτες και το καρότο.
- Ίσως χρειαστεί να συμπληρώσουμε ελάχιστο νερό, έχοντας ωστόσο υπόψη μας ότι και τα κολοκυθάκια θα βγάλουν τα υγρά τους στο φαγητό.
- Ρίχνουμε τη δάφνη, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι – αν τα παιδιά μας δεν συμπαθούν το μαϊντανό, δεν τον ψιλοκόβουμε αλλά τον
βάζουμε στην κατσαρόλα δεμένο σε ματσάκι για να τον αφαιρέσουμε εύκολα κατά το σερβίρισμα. - Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μείνει με ελάχιστη δεμένη σάλτσα.
- Τέλος, το αποσύρουμε από την εστία και το αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε το μοσχάρι με τα κολοκυθάκια σε βαθύ πιάτο με λίγη πηχτή δεμένη σάλτσα.
Tips
- Για περισσότερη νοστιμιά, προτού προσθέσουμε στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και το καρότο, τα περνάμε από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
- Όταν σερβίρουμε το φαγητό στα παιδιά, πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τα λαχανικά να γίνουν ένα με τη σάλτσα