Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για να φτιάξουμε το μοσχάρι με σάλτσα μουστάρδας, ζητάμε από τον κρεοπώλη να κόψει το κρέας σε μεγάλες μπουκιές.
- Σε κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο λίγο λίγο κάθε φορά (για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού) μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Το βγάζουμε με λαβίδα ή τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και το κρατάμε σκεπασμένο μέχρι να το ροδίσουμε όλο.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 5΄ μέχρι να γυαλίσουν και να γίνουν διάφανα.
- Τα σβήνουμε με το κρασί και με κουτάλα ή σπάτουλα τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας έως ότου διαλυθούν οι καραμελωμένοι και στερεοποιημένοι πλέον χυμοί του σοταρίσματος.
- Αφήνουμε το κρασί να έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε γύρω στα 8΄-10΄, μέχρι να μειωθεί στο μισό ο χυμός του.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και τα πομοντόρια.
- Τυλίγουμε το μπουκέτο μυρωδικών σε τουλπάνι. Το δένουμε με σπάγκο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, στερεώνοντάς το στο χερούλι (για να μπορέσουμε να το αφαιρέσουμε εύκολα στο τέλος του μαγειρέματος).
- Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρέας με όλους τους χυμούς που έχει αποβάλει στην πιατέλα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2 ώρες, ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Αφαιρούμε το αρωματικό μπουκέτο και με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το κρέας σε πιατέλα και σκεπάζουμε.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο της σάλτσας μέχρι να πυκνώσει και να μειωθεί ο όγκος της κατά το 1/3, περίπου ακόμα 10΄.
- Ρίχνουμε ξανά το κρέας στη σάλτσα που έχει δέσει και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Σερβίρουμε το μοσχάρι με σάλτσα μουστάρδας με ρύζι.