Ψήστε το κρέας πρώτα στο τηγάνι μαζί με τα λαχανικά και τις πατάτες και μετά στο φούρνο και θα έχετε το πιο ωραίο ψητό!

Ψήστε το κρέας πρώτα στο τηγάνι μαζί με τα λαχανικά και τις πατάτες και μετά στο φούρνο και θα έχετε το πιο ωραίο ψητό!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες & 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το μοσχάρι στο φούρνο

  • 1½ κ. μοσχάρι (σπάλα)
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 5 καρότα μέτρια κομμένα σε κομμάτια
  • 5 πατάτες κομμένες σε κομμάτια μπουκιάς
  • 2 κλων. σέλερι
  • 5 κ.σ. αλεύρι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. ζωμό κρέατος ή νερό
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μια σπιτική και οικογενειακή συνταγή της Αργυρώς για πεντανόστιμο μοσχάρι στο φούρνο που θα τρελάνει κόσμο. Περάστε πρώτα το κρέας από το τηγάνι και μετά από τον φούρνο για να γίνει το πιο ωραίο και λαχταριστό ψητό που έχετε φάει ποτέ. Όταν το κρέας βράσει μαζί με τα λαχανικά και τις πατάτες θα πάρει τρομερό άρωμα και γεύση και θα γίνει λουκούμι. Αυτό το φαγητό μπορεί να σταθεί και στο γιορτινό σας τραπέζι γιατί σίγουρα θα το λατρέψουν οι καλεσμένοι σας.

    Για το μοσχάρι στο φούρνο

    Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μεγάλης μπουκιάς.

    Τα βάζουμε σε μπολ και τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι.

    Ανακατεύουμε καλά να ταμποναριστούν τα κομμάτια με το αλεύρι.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C με 180°C στις αντιστάσεις.

    Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τις 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο.

    Λίγα λίγα ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος για 1΄-2΄ να ροδίσουν ελαφρά.

    Τα βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.

    Αφού ροδίσουμε όλο το κρέας, στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καθώς επίσης και τα κρεμμύδια, τα καρότα, και τις πατάτες.

    Τα σοτάρουμε για 5΄-6΄ μέχρι να αρχίσουν ελαφρώς να αλλάζουν χρώμα τα κρεμμύδια.

    Τότε ρίχνουμε το ζωμό κρέατος και ανακατεύουμε καλά.

    Προσθέτουμε το κρέας στα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.

    Ρίχνουμε το θυμάρι, τη δάφνη και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

    Μεταφέρουμε το φαγητό στο πυρίμαχο σκεύος.

    Σκεπάζουμε με καπάκι και το βάζουμε στην τελευταία σχάρα του φούρνου.

    Ψήνουμε, χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο, για 2 ώρες και 15΄, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά και η σάλτσα να είναι δεμένη.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×