Μοτσαρέλα στικς

Λαχταριστά, τραγανά mozzarella sticks – ο απόλυτος πειρασμός! Τραγανά απ’ έξω, με λιωμένη μοτσαρέλα μέσα. Φτιάξε τα, κατάψυξε τα, τηγάνισε τα στη στιγμή.

Εύκολη
0:15

6 μερίδες

10 λεπτά

5 λεπτά

mozzarella sticks - μοτσαρελα στικσ

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

Video

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ. και μετά σε μπαστουνάκια.
  2. Πασπαλίζουμε τα στικς με αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  3. Τινάζουμε τα στικς απαλά, για να φύγει το περιττό αλεύρι.
  4. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο.
  5. Βουτάμε τα στικς πρώτα στο αυγό, αφήνοντάς τα λίγο να στραγγίσουν, και μετά τα καλύπτουμε καλά με φρυγανιά.
  6. Τοποθετούμε τα πανέ στικς σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Καταψύχουμε για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να παγώσουν καλά. (Έτσι δεν θα «σκάσουν» στο τηγάνισμα.)
  8. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
  9. Τηγανίζουμε τα mozzarella sticks για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.
  10. Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  11. Σερβίρουμε ζεστά, με πικάντικη σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς ή όποιο ντιπ προτιμάμε!
Απόρρητο