Απογειώνει τα spring rolls σας, τα κρεατικά σας και δίνει μια ξεχωριστή σπιρτάδα στις σαλάτες σας.

Απογειώνει τα spring rolls σας, τα κρεατικά σας και δίνει μια ξεχωριστή σπιρτάδα στις σαλάτες σας.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
39

Για τη σάλτσα

  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 μήλο καθαρισμένο και τριμμένο
  • 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. νερό
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • Προαιρετικά λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Για το δέσιμο της σάλτσας
  • 1 κ.γ. κοφτό κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη γλυκόξινη σάλτσα πιπεριάς της Αργυρώς

    Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κομμάτια.

    Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για την γλυκόξινη σάλτσα πιπεριάς εκτός από κορν φλάουρ και νερό.

    Τα αλέθουμε σε πουρέ.

    Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να έρθουν σε σημείο βρασμού.

    Χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν οι πιπεριές και να πυκνώσει το μείγμα.

    Προαιρετικά : Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και τα προσθέτουμε στη σάλτσα πιπεριάς.

    Αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά, και να πυκνώσει ελαφρά.

    Βάζουμε την γλυκόξινη σάλτσα πιπεριάς σε αποστειρωμένο βάζο.

    Σερβίρουμε τη σάλτσα πάντοτε κρύα με σπρίνγκ ρολς, θαλασσινά ή κρεατικά.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται