Ο μπακαλιάρος με σπανακι στη κατσαρολα είναι ένα πιάτο χωρίς πολλές θερμίδες. Δοκιμάστε τον,  μπακαλιάρο με σπανάκι στην κατσαρόλα.

Ο μπακαλιάρος με σπανακι στη κατσαρολα είναι ένα πιάτο χωρίς πολλές θερμίδες. Δοκιμάστε τον,  μπακαλιάρο με σπανάκι στην κατσαρόλα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
119

Για το μπακαλιάρο με χόρτα

  • 1 kg μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
  • 1 kg σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 πράσο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι κόκκινο και μαύρο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το μπακαλιάρο με σπανακι.

    Ρίχνουμε πρώτα σε ένα τηγάνι το λάδι, το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο ψιλοκομμένα.

    Τα αφήνουμε να μαραθούν.

    Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι, τον πελτέ και το πιπέρι.

    Αφού τα αφήσουμε να πάρουν μια βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

    Στρώνουμε το σπανάκι σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω στον μπακαλιάρο.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 200°C.

    Μάθετε το μυστικό μου για το σωστό ξαλμύρισμα και μαγείρεμα του μπακαλιάρου.

     

    Κάτι μαγειρεύεται