Προετοιμασία
Διαλέγουμε ώριμες και σφιχτές ντομάτες.
Τις κόβουμε σε καρέ.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στη μέση.
Έπειτα κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατατες.
Κόβουμε τα σκόρδα σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι σε καθε φιλετο .
Τον διατηρούμε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να τον χρησιμοποιήσουμε.
Στο ταψι
Σε ένα μικρό ταψί ή σε πλακερό βάζουμε τις ντομάτες τι; πατατες τα κρεμμύδια το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το ελαιόλαδο. Κρατάμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο για τέλος.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ψήνουμε την σάλτσα στους 200 ºC στον αέρα για περίπου 20’ – 25´ μέχρι να πέσει ο όγκος της ντομάτας και των λαχανικών.
Τότε βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τον μπακαλιάρο.
Βάζουμε τα φιλέτα μέσα στην σάλτσα πιέζοντας τα να μπουν μέσα στην σάλτσα.
Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 12-13’ μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Για το σερβίρισμα
Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό στο σερβίρισμα.

Συνοδευεται