Μπακαλιάρος πλακί ή γιαχνί στην κατσαρόλα από την Αργυρώ. Μοναδική συνταγή και τέλειος κρασομεζές για το τραπέζι...

Μπακαλιάρος πλακί ή γιαχνί στην κατσαρόλα από την Αργυρώ. Μοναδική συνταγή και τέλειος κρασομεζές για το τραπέζι μόνο!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
659

Για το μπακαλιάρο πλακί στην κατσαρόλα

  • 1 kg μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 6-7 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. μαύρη σταφίδα
  • 1 ντομάτα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σιγοβράζουμε το φαγητό

    Όταν ο μπακαλιάρος γιαχνί μείνει με το λάδι του είναι έτοιμος

    Για το μπακαλιάρο πλακί

    Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου πλένουμε την ντομάτα.

    Στη συνέχεια κόβουμε το ψάρι σε μέτρια κομμάτια.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε τα κρεμμύδια για 10-12 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

    Μέχρι τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα.

    Προσθέτουμε τα σκόρδα και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βγάλουν το άρωμά τους.

    Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε την κατσαρόλα για να μυρίσει η ντομάτα. Ο μπακαλιάρος πλακί στην κατσαρόλα θέλει τον πελτέ του.

    Σβήνουμε με το κρασί.

    Προσθέτουμε τις σταφίδες και τη ντομάτα χαραγμένη σταυρωτά.

    Για το βράσιμο

    Ρίχνουμε λίγο νερό, ίσα να καλυφθούν τα υλικά.

    Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μελώσουν.

    Τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα από το ψάρι.

    Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

    Όταν ο μπακαλιάρος γιαχνί μείνει μόνο με το λάδι του είναι έτοιμος.

    Αν αυτός μπακαλιάρος πλακί στην κατσαρόλα σας άρεσε, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή.

    μπακαλιαροσ στο φουρνο
    Διαφήμιση

    Ποια είναι η αγαπημένη σου σκορδαλιά;

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται