Μπακαλιάρος πλακί ή γιαχνί στην κατσαρόλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μοναδική συνταγή και τέλειος κρασομεζές για το τραπέζι μόνο! Μπακαλιάρος πλακί ή...

Μπακαλιάρος πλακί ή γιαχνί στην κατσαρόλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μοναδική συνταγή και τέλειος κρασομεζές για το τραπέζι μόνο!

Μπακαλιάρος πλακί ή γιαχνί είναι μια εύκολη υγιεινή συνταγή στην κατσαρόλα. Πεντανόστιμος και με λίγα υλικά. Πρέπει πρώτα να έχουμε ξαλμυρίσει το ψάρι.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το μπακαλιάρο πλακί στην κατσαρόλα

  • 1 κ. μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 6-7 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. μαύρη σταφίδα
  • 1 ντομάτα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σιγοβράζουμε το φαγητό

    Όταν ο μπακαλιάρος γιαχνί μείνει με το λάδι του είναι έτοιμος

    Για το μπακαλιάρο πλακί

    Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου πλένουμε την ντομάτα.

    Στη συνέχεια κόβουμε το ψάρι σε μέτρια κομμάτια για την συνταγή μας, μπακαλιάρος γιαχνί στην κατσαρόλα.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε τα κρεμμύδια για 10-12 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

    Μέχρι τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα.

    Προσθέτουμε τα σκόρδα και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βγάλουν το άρωμά τους.

    Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε την κατσαρόλα για να μυρίσει η ντομάτα. Ο μπακαλιάρος πλακί στην κατσαρόλα θέλει τον πελτέ του.

    Σβήνουμε με το κρασί.

    Προσθέτουμε τις σταφίδες και τη ντομάτα χαραγμένη σταυρωτά.

    Διαφήμιση

    Για το βράσιμο

    Ρίχνουμε λίγο νερό, ίσα να καλυφθούν τα υλικά.

    Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μελώσουν.

    Τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα από το ψάρι.

    Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

    Όταν ο μπακαλιάρος γιαχνί μείνει μόνο με το λάδι του είναι έτοιμος.

    μπακαλιαροσ στο φουρνο - μπακαλιαροσ στο φουρνο - μπακαλιαροσ κατεψυγμενοσ στο φουρνο - κατεψυγμενο φιλετο μπακαλιαρου στο φουρνο - κατεψυγμενο φιλετο μπακαλιαρου στο φουρνο

    Ποια είναι η αγαπημένη σου σκορδαλιά;

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×