Προετοιμασια
Για να φτιάξουμε αυτη τη συνταγη, πρέπει να κάνουμε προετοιμασία για το ξαλμύρισμα από πριν.
Αφού κάνουμε όλη την διαδικασία για να φύγει το αλάτι πρέπει να τον ξεπλύνουμε σε καθαρό νερό.
Είναι πολύ βασικό να στεγνώσουμε πολύ καλά σε χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχει ίχνος υγρασίας.
Τον κόβουμε σε κομμάτια και τον ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στο τηγανι
Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε το αλεύρι .
Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε τα υλικά.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το τηγάνι και ρίχνουμε το λάδι.
Το λάδι στο τηγάνι πρέπει να μισοσκεπάζει το καθε κοματι του ψαριου.
Βουτάμε ένα ένα κομμάτι ψάρι στο αλεύρι και το τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βάζουμε τα παναρισμένα κομμάτια στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε.
Αφήνουμε να ροδίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 με 4 λεπτά.
Γυρίζουμε το κομματι να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι.
Για να γίνει τραγανή η κρούστα από το αλεύρι , πρέπει η θερμοκρασία του λαδιού στο τηγάνι να είναι σταθερή.
Συνοδεύεται απαραιτήτως με