Μπακαλιαρος  με σκορδαλια, απο την Αργυρω. Τον πιο απολαυστικο βακαλαο σκορδαλιά που φάγατε ποτέ! Μπακαλιαρος  με αλευρι συνταγη της Αργυρως!

Μπακαλιαρος  με σκορδαλια, απο την Αργυρω. Τον πιο απολαυστικο βακαλαο σκορδαλιά που φάγατε ποτέ! Μπακαλιαρος  με αλευρι συνταγη της Αργυρως!

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
1219
  • 2 φύλλα ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 1/2 κ.γ. αλάτι ψιλό
  • ηλιελαιο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τηγανίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια μπακαλιάρου ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία στο τηγάνι.

    Παγώστε την σκορδαλιά να κρυώσει και να σφίξει.

     

    Προετοιμασια

    Για να φτιάξουμε αυτη τη συνταγη, πρέπει να κάνουμε προετοιμασία για το ξαλμύρισμα  από πριν.

    Αφού κάνουμε όλη την διαδικασία για να φύγει το αλάτι  πρέπει να τον ξεπλύνουμε σε καθαρό νερό.

    Είναι πολύ βασικό να στεγνώσουμε πολύ καλά  σε χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχει ίχνος υγρασίας.

    Τον κόβουμε σε κομμάτια  και τον ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Κόβεται πιο σωστά σε μερίδες όταν τον παγώσουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα.

    Στο τηγανι

    Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε το  αλεύρι .

    Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο αλάτι.

    Ανακατεύουμε τα υλικά.

    Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το τηγάνι και ρίχνουμε το λάδι.

    Το λάδι στο τηγάνι πρέπει να μισοσκεπάζει το καθε κοματι του ψαριου.

    Βουτάμε ένα ένα κομμάτι ψάρι στο αλεύρι και το τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.

    Βάζουμε τα παναρισμένα κομμάτια  στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε.

    Αφήνουμε να ροδίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3  με 4 λεπτά.

    Γυρίζουμε το κομματι να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

    Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί  να στραγγίσει το περιττό λάδι.

    Τηγανίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια  ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία στο τηγάνι.

    Για να γίνει τραγανή η κρούστα από το αλεύρι , πρέπει η θερμοκρασία του λαδιού στο τηγάνι να είναι σταθερή.

    Συνοδεύεται απαραιτήτως με 

     

     

    Βίντεο

    Κάτι μαγειρεύεται