Για τα λαχανικά
Κόβουμε όλα τα λαχανικά, κρεμμύδια, πράσο, καρότο, σε λεπτές φέτες.
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες 1 εκατοστού.
Σε ταψί 32 εκατοστών βάζουμε σε μια στρώση τα λαχανικά.
Ακουμπάμε σε μια στρώση τις πατάτες.
Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Κόβουμε την ντομάτα σε τέταρτα και την βάζουμε στο ταψί.
Αν βάλουμε ντοματίνια τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε στο ταψί μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Ακουμπάμε τα κλωνάρια μαϊντανού και σέλινου.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο (κρατάμε 2 κ.σ. για το τελείωμα) και περιχύνουμε με 1 φλ. ζεστό νερό η ζωμό ψαριού.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC, στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά, να μαλακώσουν οι πατάτες και να μελώσει η σάλτσα
Τα πρώτα 30 λεπτά ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο και μετά ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά.
Για τον μπακαλιάρο στο φούρνο
Βάζουμε τα φιλέτα μπακαλιαρου σε δίσκο.
Αφου εχουν ψηθει τα λαχανικά μας.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Τα αλείφουμε να παει παντου..
Όταν περάσουν τα 20 λεπτά ψησίματος, βάζουμε τα φιλέτα μέσα στα υλικά στο ταψί.
Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
Ακουμπάμε λεπτές φέτες λεμονιού πάνω στο ψάρι.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά.
Σβήνουμε ττο γακι αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά στο σβηστό φούρνο.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστός και λαχταριστός.
Πασπαλίζουμε τα πιάτα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τέταρτα λεμονιού.