Μπακαλιάρος στο φούρνο απο την Αργυρω σαν τηγανητος. Φιλετο μπακαλιαρου στο φουρνο με λαχανικα,  ενα  υγιεινό φαγητό πλούσιο σε πρωτεΐνη και Ω3 λιπαρά,...

Μπακαλιάρος στο φούρνο απο την Αργυρω σαν τηγανητος. Φιλετο μπακαλιαρου στο φουρνο με λαχανικα,  ενα  υγιεινό φαγητό πλούσιο σε πρωτεΐνη και Ω3 λιπαρά, για όλη την οικογένεια. Με μόνο 10 λεπτά προετοιμασία έχεις μπακαλιάρο στο φούρνο για μια ισορροπημένη διατροφή στο οικογενειακό τραπέζι. Δοκίμασε το!

 

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 55 λεπτά
1
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 πράσο
  • 1 καρότο
  • 1 ντομάτα ή λίγα ντοματίνια κομμένα
  • 4 πατάτες
  • 4-6 φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1 κλων. σέλινο
  • 2 κλων. μαϊντανό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • 250 ml νερό ή ζωμό ψαριού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Τέταρτα λεμονιού

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σωστή απόψυξη του μπακαλιάρου στην συντήρηση του ψυγείου

    Μαγειρεύεται σε λίγα λεπτά

    Ψήνουμε πρώτα τα λαχανικά να μαλακώσουν και μετά προσθέτουμε το ψάρι.

    Για τα λαχανικά

    Κόβουμε όλα τα λαχανικά, κρεμμύδια, πράσο, καρότο, σε λεπτές φέτες.

    Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες 1 εκατοστού.

    Σε ταψί 32 εκατοστών βάζουμε σε μια στρώση τα λαχανικά.

    Ακουμπάμε σε μια στρώση τις πατάτες.

    Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Κόβουμε την ντομάτα σε τέταρτα και την βάζουμε στο ταψί.

    Αν βάλουμε ντοματίνια τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε στο ταψί μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά.

    Ακουμπάμε τα κλωνάρια μαϊντανού και σέλινου.

    Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο (κρατάμε 2 κ.σ. για το τελείωμα) και περιχύνουμε με 1 φλ. ζεστό νερό η ζωμό ψαριού.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC, στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά, να μαλακώσουν οι πατάτες και να μελώσει η σάλτσα

    Τα πρώτα 30 λεπτά ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο και μετά ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά.

     

    Για τον μπακαλιάρο στο φούρνο

    Βάζουμε τα φιλέτα μπακαλιαρου σε δίσκο.

    Αφου εχουν ψηθει τα λαχανικά μας.

    Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

    Τα αλείφουμε να παει παντου..

    Όταν περάσουν τα 20 λεπτά ψησίματος, βάζουμε τα φιλέτα  μέσα στα υλικά στο ταψί.

    Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.

    Ακουμπάμε λεπτές φέτες λεμονιού πάνω στο ψάρι.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά.

    Σβήνουμε ττο γακι αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά στο σβηστό φούρνο.

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε όσο  είναι ακόμα ζεστός και λαχταριστός.

    Πασπαλίζουμε τα πιάτα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τέταρτα λεμονιού.

    Κάτι μαγειρεύεται