Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΑΝΑΝΟΠΙΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΑΝΑΝΟΠΙΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΑΝΑΝΟΠΙΤΑ
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Οι μπανάνες πρέπει να είναι πολύ ώριμες για να πολτοποιηθούν σωστά και μετρίου μεγέθους, όχι τεράστιες αλλιώς το μείγμα θα γίνει αραιό.
- Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα το μπέικιν, το λιναρόσπορο και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε.
- Λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες στο μίξερ με το γάλα.
- Βάζουμε στο κάδο του μίξερ, το μαλακό βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε τον πουρέ μπανάνας
- Χτυπάμε με το σύρμα για 1′.
- Τέλος, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε τα στερεά υλικά στη μπανανόπιτα, και χτυπάμε για μισό λεπτο να χαθεί το αλεύρι.
- Ρίχνουμε την μισή ποσότητα από τις σταγόνες σοκολάτας στο μείγμα.
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί 30 Χ 24 εκατ.
- Αδειάζουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο χαμηλό φούρνο στους 160 ºC στον αέρα στην μεσαία σχάρα, για περίπου 55′, μέχρι να βγαίνει καθαρή από ζύμη ή λάμα ενός μαχαιριού από την καρδιά του γλυκού.
- Αφήνουμε να γίνει χλιαρό προς κρύο το γλυκό.
- Το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι σοκολάτας τρυπώντας το γλυκό στην επιφάνεια με σουβλί για ποτίσει με το σιρόπι.
- Αν ψήσετε σε αντιστάσεις, πάνω και κάτω, στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα και 10′ στους 170ºC.
- Για το σιρόπι σοκολάτας
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σοκολάτας σε κατσαρόλα μικρή και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2′, μέχρι να πυκνώσει το σιρόπι.
ΑΥΤΗ Η ΜΠΑΝΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ, ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ
Κέικ μπανάνα με σοκολάτα
Tips
- Εναλλακτικά γεμίζουμε την μπανανόπιτα με μια στρώση πραλίνα και κομμάτια μπανάνας. Ρίξτε το μισό μίγμα στο ταψί, βάλτε την γέμιση φέτες μπανάνα και πραλίνα και καλύψτε με το υπόλοιπο μίγμα.