Για τη μπανανόπιτα
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Οι μπανάνες πρέπει να είναι πολύ ώριμες για να πολτοποιηθούν σωστά και μετρίου μεγέθους, όχι τεράστιες αλλιώς το μείγμα θα γίνει αραιό.
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα το μπέικιν, το λιναρόσπορο και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε.
Λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες στο μίξερ με το γάλα.
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ, το μαλακό βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια.
Προσθέτουμε τον πουρέ μπανάνας
Χτυπάμε με το σύρμα για 1′.
Τέλος, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε τα στερεά υλικά στη μπανανόπιτα, και χτυπάμε για μισό λεπτο να χαθεί το αλεύρι.
Ρίχνουμε την μισή ποσότητα από τις σταγόνες σοκολάτας στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί 30 Χ 24 εκατ.
Αδειάζουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο χαμηλό φούρνο στους 160 ºC στον αέρα στην μεσαία σχάρα, για περίπου 55′, μέχρι να βγαίνει καθαρή από ζύμη ή λάμα ενός μαχαιριού από την καρδιά του γλυκού.
Αφήνουμε να γίνει χλιαρό προς κρύο το γλυκό.
Το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι σοκολάτας τρυπώντας το γλυκό στην επιφάνεια με σουβλί για ποτίσει με το σιρόπι.
Αν ψήσετε σε αντιστάσεις, πάνω και κάτω, στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα και 10′ στους 170ºC.
Για το σιρόπι σοκολάτας
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σοκολάτας σε κατσαρόλα μικρή και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2′, μέχρι να πυκνώσει το σιρόπι.