Μπεκρή µεζέ

Υλικά

Για το μπεκρή µεζέ

  • 1 kg χοιρινό κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα/ες κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για το μπεκρή μεζέ

Zεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά το χοιρινό κρέας για 5 με 6 λεπτά.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και το σκόρδο και τα αφήνουμε να λαδωθούν, για 2 λεπτά περίπου.

Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25 λεπτά, μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα μελωμένη.

 

μπεκρή μεζέ με χοιρινο και πιπεριες
https://www.argiro.gr/recipe/mpekri-meze/