Μπιφτεκάκια σουβλάκι σε πίτα

Χορταστικά και πεντανόστιμά μπιφτεκάκια και σουβλάκια σε αφράτες πίτες που δεν απαιτούν αναμονή!

Εύκολη
0:30

4 μερίδες

15 λεπτά

15 λεπτά

μπιφτεκακια και σουβλακια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΤΕΣ

  1. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά για τις πίτες μέχρι να ενωθούν σε ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Το δουλεύουμε για λίγα λεπτά με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη, απαλή ζύμη.
  3. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.
  4. Όταν ξεκουραστεί, τη ζυμώνουμε ελαφρά και τη χωρίζουμε σε τέσσερα μέρη.
  5. Τα μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε το καθένα σε στρογγυλή πίτα.
  6. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
  7. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις πίτες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  8. Όταν ψήνονται, φουσκώνουν αλλά μετά πέφτει ο όγκος τους.

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

  1. Μουσκεύουμε για λίγα λεπτά το ψωμί στο γάλα και στη συνέχεια, το στραγγίζουμε και το θρυμματίζουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν.
  3. Πλάθουμε μπιφτεκάκια από το μείγμα δίνοντάς τους μακρόστενο σχήμα.
  4. Ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Γεμίζουμε κάθε πίτα με μπιφτέκι, ντομάτα, κρεμμύδι και γιαούρτι ή ό,τι άλλο προτιμάτε.
  6. Τυλίγουμε τα μπιφτεκάκια σουβλάκι με αντικολλητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Tips

  • Τινάζουμε το περιττό αλεύρι από την πίτα γιατί καίγεται όταν ψήνεται.
  • Για περισσότερη νοστιμιά, πριν ψήσουμε τις πίτες, τις λαδώνουμε ελαφρώς με τη βοήθεια ενός πινέλου.
Απόρρητο