Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε τον κιμά από το κοτόπουλο σε ένα μπολ και τρίβουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια τη ντομάτα.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό.
- Προσθέτουμε και τις νιφάδες από βρώμη, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
- Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη βρώμη επιπλέον στο μίγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς).
- Ιδανικά, αφήνουμε τον μείγμα να σταθεί για 30΄ στο ψυγείο.
- Πλάθουμε ένα κομμάτι (περίπου 150 γραμ.).
- Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση. Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι μοτσαρέλα ή τυρί της αρεσκείας μας και κλείνουμε καλά.
- Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα.
- Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, ροδίζουμε για 1΄ από κάθε πλευρά τα και συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι τη μέση.
- Σκεπάζουμε με καπάκι, ψήνουμε 5΄ από τη μία πλευρά και 5΄ από την άλλη.
- Στο τέλος, σβήνουμε τη σάλτσα με το λεμόνι και την αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να γλασάρει και να πυκνώσει.
ΨΗΣΙΜΟ
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και 1/2 φλ. ζωμό κρέατος.
- Τα ψήνουμε στο γκριλ, βάζοντάς τα σε σχάρα με ταψάκι από κάτω, για 6΄-7΄ από κάθε πλευρά
- Ο χρόνος ψησίματος είναι 13 με 15 λεπτά περίπου.
- Όταν πάρουν χρώμα είναι έτοιμα.
Tips
- Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ για έξτρα γεύση.