Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα καθαρίζουμε τις καραβίδες και τις γαρίδες και κρατάμε τα κελύφη και τα κεφάλια. Αφήνουμε ολόκληρες λίγες γαρίδες για το σερβίρισμα.
 - Καθαρίζουμε τα μύδια.
 - Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά.
 - Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
 - Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κελύφη από γαρίδες και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά να κοκκινίσουν και προσθέτουμε την ραχοκοκαλιά και το κεφάλι ψαριού.
 - Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο το Θυμάρι τους κόκκους πιπέρι, το σαφράν, το μαϊντανό, το μάραθο τις ντομάτες και 2 λίτρα νερό.
 - Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε σε μέτρια ένταση.
 - Βράζουμε για 30 λεπτά χωρίς καπάκι.
 - Σουρώνουμε τον ζωμό σε κατσαρόλα και πιέζουμε όλα τα υλικά στο σουρωτήρι, να πάρουμε όλα τα υγρά
 - Αφήνουμε να πάει βράση ο ζωμός και προσθέτουμε μέσα τα φιλέτα ψαριού.
 - Βράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα καθαρισμένα μύδια και τις μεγάλες καραβίδες.
 - Συνεχίζουμε το βράσιμο για 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και στα τελευταία 2 λεπτά ρίχνουμε και τις γαρίδες(ανάλογα το μέγεθος τους ο χρόνος βρασμού είναι 1-3 λεπτά.
 - Προσοχή δεν αλατίζουμε αν δεν βράσουν τα μύδια γιατί θα αποβάλουν τον αλμυρό ζωμό τους μέσα στη μπουγιαμπέσα με αποτέλεσμα να γίνει πολύ αλμυρή.
 - Στο τέλος ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
 - Φρυγανίζουμε το ψωμί και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
 - Βάζουμε σε κάθε πιάτο μια φέτα ψωμί και ισομοιράζουμε στα βαθιά πιάτα ψάρι, γαρίδες, μύδια και συμπληρώνουμε με μπουγιαμπέσα.
 - Οι Γάλλοι την σερβίρουν με σάλτσα rouille.
 









