Μπουρέκι με κολοκύθι και τυρί

Υλικά

  • Για το φύλλο
  • 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • όσο σηκώσει (1 ποτήρι του νερού και κάτι) νερό χλιαρό
  • Για τη γέμιση
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 πατάτες τριμμένες στο χοντρό τρίφτη
  • 1/2 ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 500 γραμ. μυζήθρα
  • 500 γραμ. φέτα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο σουσάμι

Για τη ζύμη

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και  ζυμώνουμε με το γάντζο ζύμης, προσθέτοντας το νερό ώσπου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια και να είναι εύπλαστη.

Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί 20΄.

Για τη γέμιση

Σε μπολ θρυμματίζουμε τα τυριά. Προσθέτουμε το δυόσμο και το πιπέρι.

Κόβουμε με ένα μαχαίρι τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τ’ αλατίζουμε ελαφρά.

Τρίβουμε τις πατάτες και τις αλατίζουμε ελαφρά. Στο μισό ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν για 10΄. Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη. Ανοίγουμε 2 φύλλα λεπτά.

Σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. στρώνουμε το ένα φύλλο.

Βάζουμε μία στρώση τις πατάτες, μία στρώση τα μισά τυριά, μία στρώση τα κολοκύθια και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Καλύπτουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο. Γυρνάμε τις ενώσεις προς τα μέσα. Χαράζουμε σε μερίδες ως κάτω την πίτα.

Αλείφουμε με λάδι την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180°στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά σερβίρουμε

https://www.argiro.gr/recipe/mpoureki-me-kolokuthi-kai-turi/