• προετοιμασία 1 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
141
  • 1 kg αλεύρι
  • 50 γρ. γάλα
  • 35 γρ. μαγιά
  • 25 γρ. αλάτι
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. αυγά
  • 600 γρ. βούτυρο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζύμη

    Βάζουμε τα πρώτα 6 υλικά αλεύρι, γάλα, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη, αυγά στον κάδο με το γάντζο ζυμώματος.

    Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια ζυμώνοντας μέχρι να ξεκολλάει  από τα τοιχώματα και να μην κολλάει πια στα χέρια.

    Στο τέλος, η ζύμη για μπρίος να μην υπερβαίνει τους 24-25ºC.

    Τη βάζουμε σε μπολ.

    Τυλίγουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε.

    Όταν διπλασιαστεί σε όγκο τη ξεφουσκώνουμε στον πάγκο και τη βάζουμε ψυγείο, όπου θα κάνει το δεύτερο φούσκωμα όσο κρυώνει.

    Όταν γίνει το δεύτερο φούσκωμα, τη ξεφουσκώνουμε στον πάγκο και τη βάζουμε σε μπολ.

    Τυλίγουμε με μεμβράνη.

    Στους 5ºC (ψυγείο) διατηρείται μέχρι την επόμενη μέρα, που δίνουμε το επιθυμητό σχήμα.

    Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο τις παρασκευές που θα φτιάξουμε με αυτή τη ζύμη.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Μυστικά για: Το ζυμάρι
    Διαφήμιση

    Κάτι μαγειρεύεται