Μπριζολάκια τριπλέτα στη λαδόκολλα

Υλικά

Για τα μπριζολάκια τριπλέτα στη λαδόκολλα

  • 500 γρ. αρνί (μπριζολάκια με ψαχνό)
  • 500 γρ. κατσικάκι (μπριζολάκια με ψαχνό)
  • 500 γρ. χοιρινό (μπριζολάκια λαιμού λεπτοκομμένα)
  • 150 γρ. κασέρι ώριμο Ελασσόνας
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
  • 2 σκελ. σκόρδο σπασμένες
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 μεγάλες λαδόκολλες

Για τα μπριζολάκια τριπλέτα

Διαλέγουμε κρέατα από μικρό ζώο και ειδικά το χοιρινό για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Πλένουμε τα μπριζολάκια, γιατί όσο πιο μικρό είναι το ζώο τόσο πιο ψιλά κοκαλάκια μένουν επάνω από το ταλιάρισμα του κρέατος.

Τα στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα τυριά κομμένα σε μικρά καρεδάκια.

Απλώνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα στον πάγκο.

Βάζουμε στη μέση όλα τα υλικά.

Κλείνουμε σε πακετάκι σφιχτό.

Με την ένωση προς τα κάτω ακουμπάμε το πακέτο πάνω στη δεύτερη λαδόκολλα.

Τυλίγουμε και αυτή σε πακέτο, ώστε να σφραγίσουμε μέσα όλα τα υλικά και τα ζουμιά που θα βγάλουν στο ψήσιμο.

Δένουμε το πακέτο και το ακουμπάμε σε ταψί.

Για το ψήσιμο

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C και για 30′ χαμηλώνουμε στους 140ºC συνεχίζοντας το ψήσιμο για 2 ώρες 30′ σε χαμηλό φούρνο μέχρι να λιώσουν τα κρέατα αλλά να μείνουν και ζουμερά.

Σερβίρουμε όσο είναι ζέστα και ζουμερά.

https://www.argiro.gr/recipe/mprizolakia-tripleta-sti-ladokolla/