• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 4 λεπτά
482
  • 24 φρέσκα μύδια
  • 1 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ρύζι
  • 1/2 κ.γλ. μπαχάρι
  • 1/4 φλ. κουκουνάρια
  • 1/4 φλ. μαύρη σταφίδα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • λεμόνι για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Εαν το κανουμε με κατεψυγμενα

    Αφηνουμε στην συντηρηση του ψυγειου το σακουλακι με τα μυδια απο το βραδυ να ξεπαγωσουν σωστα.

    Εγω εδω χρησιμοποιω φρεσκα

    Πρώτα να καθαρίζουμε τα μύδια.

    Αφαιρούμε τα μουστάκια τους, καθαρίζουμε το κέλυφος με βουρτσάκι και τα πλένουμε πολύ καλά.

    Όσα  μείνουν ανοιχτά μετά από αυτήν τη διαδικασία, τα πετάμε.

    Επίσης θα πετάξουμε κι όσα  παραμείνουν κλειστά μετά το βράσιμο.

    Βάζουμε τα καθαρισμένα  σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό, το κρασί, και σκεπάζουμε με το καπάκι.

    Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, 3΄-4΄,  –κουνάμε την κατσαρόλα μια δυο φορές για να ανοίξουν πιο εύκολα.

    Δεν πρέπει να τα παραβράσουμε γιατί χάνουν τη γεύση τους  σκληραίνουν και μικραινουν. 

    Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι.

    Ρίχνουμε το καστανό  ρύζι  και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζουμί από τα αχνισμένα  και σιγοβράζουμε το ρύζι για 10΄, να απορροφήσει τα υγρά, με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15΄ επιπλέον.

    Βγάζουμε τη σάρκα των μυδιών και την προσθέτουμε στο ρυζι (κρατάμε και μερικά κελύφη για γαρνίρισμα).

    Ανακατεύουμε καλά να ζεσταθούν τα μύδια.

    Σερβίρουμε.

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται