Εκτέλεση
Για τη γλυκιά μυζηθρόπιτα με σφολιάτα, πρώτα βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε το φύλλο σφολιάτας να ξεπαγώσει. Την ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένη λαδόκολλα και τη ρολάρουμε με τον πλάστη για να γίνει πιο λεπτή.
Βάζουμε σε μπολ τη μυζήθρα και τη λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε την άχνη και το αυγό και ανακατεύουμε τα υλικά. Στραγγίζουμε τα γλυκά του κουταλιού και τα ψιλοκόβουμε. Τα προσθέτουμε στη μυζήθρα, μαζί με το ξύσμα και τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατεύουμε τα υλικά.
Απλώνουμε τη γέμιση στη σφολιάτα, αφήνοντας 3-4 εκατοστά κενό, τριγύρω. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ελαφρώς τα κενά της σφολιάτας, ολόγυρα. Τα γυρίζουμε πάνω στη γέμιση, δημιουργώντας μια θήκη για να την κρατήσει μέσα.
Χτυπάμε σε μπολ τον κρόκο, τη ζάχαρη και το γάλα και αλείφουμε όλο το γλυκό. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και απαλά, με τις παλάμες μας, πιέζουμε να σταθεροποιηθούν τα αμύγδαλα πάνω στη γέμιση.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC με αέρα, στη μεσαία σχάρα για 10′ και στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170ºC συνεχίζοντας το ψήσιμο για 20′ επιπλέον, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και αχνίζουμε πριν το σερβίρουμε.