Μπουγάτσα με ζαχαρούχο, γρήγορη και με φύλλο κρούστας από την Αργυρώ. Τραγανό φύλλο και ζουμερή γέμιση. Απολαύστε την ζεστή με κανελοζάχαρη!

Μπουγάτσα με ζαχαρούχο, γρήγορη και με φύλλο κρούστας από την Αργυρώ. Τραγανό φύλλο και ζουμερή γέμιση. Απολαύστε την ζεστή με κανελοζάχαρη!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα φύλλα

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

  • 1 τεμάχιο/ια ζαχαρούχο
  • 600 γρ. γάλα φρέσκο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το σερβίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη
  • κανέλα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τα φύλλα

    Ανοίγουμε τη συσκευασία του φύλλου.

    Πιάνουμε ένα ένα και σουρώνουμε με τα δάχτυλα σε σχήμα βεντάλιας.

    Το βάζουμε στο ταψί το ένα πλάι στο άλλο.

    Τα περιχύνουμε µε το λιωμένο βούτυρο.

    Τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 15΄-20’ να ροδίσουν.

    Τα βγάζουμε στον πάγκο.

    Για την κρέμα

    Σε ένα µπολ βάζουμε το ζαχαρούχο, το γάλα, το αλάτι, την βανίλια και την κανέλα.

    Ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα υλικά

    Περιχύνουμε προσεκτικά τα ζεστά ψημένα φύλλα στο ταψί.

    Ξαναβάζουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα.

    Ψήσιμο

    Ψήνουμε στον αέρα για περίπου 25΄ μέχρι να φουσκώσει να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.

    Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

    Πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη και κανέλα.

    Απολαύστε την ζεστή με μπόλικη κανελοζάχαρη.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται