Σε λιγότερο από 30’ έχεις έτοιμη αχνιστή και λαχταριστή, νηστίσιμη μανιταρόσουπα με κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση μανιταριών. Ιδανική για νηστεία και...
Σε λιγότερο από 30’ έχεις έτοιμη αχνιστή και λαχταριστή, νηστίσιμη μανιταρόσουπα με κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση μανιταριών. Ιδανική για νηστεία και vegan διατροφή ή απλά αν θέλεις μια νόστιμη υγιεινή σούπα με λίγες θερμίδες!
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
2

Για τη νηστίσιμη μανιταρόσουπα

  • 600 γρ. φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 1 lt γάλα βρώμης ή άλλο φυτικό
  • 2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι ή πίτουρο βρώμης
  • 2 κ.σ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια
  • 2-3 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

  • 100 ml φυτική κρέμα
  • Λίγο σχοινόπρασο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη νηστίσιμη μανιταρόσουπα

    Η νηστίσιμη μανιταρόσουπα είναι ιδανική για πρώτο πιάτο ή για ένα ελαφρύ γεύμα.

    Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

    Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε.

    Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε την σκελίδα σκόρδου σπασμένη κι αρωματίζουμε το λάδι για 1’ ,τη αφαιρούμε.

    Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3’ να στεγνώσουν.

    Κρατάμε λίγα σοταρισμένα μανιτάρια στην άκρη για γαρνίρισμα στο τέλος.

    Προσθέτουμε το θυμάρι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσο, το τριμμένο καρότο κι ανακατεύουμε.

    Μετά από 3-4’ και μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο πασπαλίζουμε με το αλεύρι.

    Ανακατεύουμε να ψηθεί το αλεύρι για 2’.

    Προσθέτουμε 1 1/2 φλυτζάνι γάλα βρώμης κι ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλεύρι.

    Μόλις αρχίσει να βράζει η σούπα, σιγά σιγά προσθέτουμε το υπόλοιπο νηστίσιμο γάλα ανακατεύοντας.

    Τέλος προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.

    Χαμηλώνουμε την εστία και σιγοβράζουμε την μανιταρόσουπα για περίπου 15’

    Προσθέτουμε την μισή από την φυτική κρέμα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

    Βράζουμε για 1’ σε δυνατή φωτιά να πυκνώσει ελαφρά και να πάρει κρεμώδη υφή η σούπα.

    Πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο.

    Σερβίρουμε ζεστή την vegan μανιταρόσουπα σε μπολ.

    Γαρνίρουμε με λίγη φυτική κρέμα, σοταρισμένα μανιτάρια και λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

    Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τρίβουμε λίγο πιπέρι.

    Σερβίρουμε με ζεστό ψωμί.

    Ποιά άλλη νηστίσιμη συνταγή φτιάχνεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται