Νηστίσιμο κέικ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι τέλειο, ζουμερό νηστίσιμο κέικ με φαρίνα & αξίζει να το δοκιμάσετε.

Νηστίσιμο κέικ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι τέλειο, ζουμερό νηστίσιμο κέικ με φαρίνα & αξίζει να το δοκιμάσετε.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
10

Για το νηστίσιμο κέικ

  • 150 γρ. λάδι
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 250 γρ. φαρίνα
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. κακάο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Λαδώνουμε με πινέλο και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μακρόστενη φόρμα 10×25 εκατ.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ σε ένα μπολ κι αφήνουμε στο πλάι.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και την ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε για 1’ με το σύρμα.

    Προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι, τη σόδα κι ανακατεύουμε με το σύρμα.

    Ρίχνουμε το μισό αλεύρι κι ανακατεύουμε.

    Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και με σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μίγμα.

    Κρατάμε 4 κουταλιές μίγμα σε άλλο μπολ.

    Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο κι ανακατεύουμε.

    Βάζουμε το λευκό μίγμα στη φόρμα.

    Βάζουμε το σκούρο μίγμα σε κουταλιές και με το κουτάλι μπλέκουμε τα δυο μίγματα στην επιφάνεια.

    Τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 45-50’ για να είναι σωστά ψημένο το νηστίσιμο κέικ.

    Αφήνουμε να σταθεί για 10’ και με προσοχή το ξεφορμάρουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται