Εκτέλεση
Για το νηστίσιμο κέικ, ανακατεύουμε πρώτα σε ένα μπολ όλα τα υγρά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά. Προσθέτουμε μέσα στα στερεά τα υγρά και με κουτάλι ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε κουβερτούρα, καρύδια, κράνμπερι και σταφίδες.
Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη μικρή μακρόστενη φόρμα ή σε τετράγωνο ταψάκι 24 εκ.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις για μια ώρα περίπου. Ελέγχουμε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί. Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου τα πρώτα 45′ γιατί θα κάτσει ο όγκος του. Αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρεται δύσκολα. Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμo.
Ψάχνετε περισσότερες συνταγές για εύκολα και τέλεια νηστίσιμα γλυκά; Βρείτε τες όλες εδώ!
Δείτε παρακάτω και την αγαπημένη μου Video συνταγή για το ωραιότερο νηστίσιμο κέικ με γλάσο σοκολάτας.