Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι και με κουτάλι τα ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη.
- Με σύρμα ή μίξερ χειρός, χτυπάμε για 2-3 λεπτά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύδι, το χυμό κι ανακατεύουμε.
- Εναλλάξ, προσθέτουμε το αλεύρι με το γάλα καρύδας και με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για λίγο.
- Ξεκινάμε με αλεύρι και τελειώνουμε εναλλάξ με αλεύρι.
- Τέλος, προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας κι απαλά ενσωματώνουμε στο μείγμα
- Σε βουτυρωμένη ή λαδωμένη στρογγυλή φόρμα, αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα του φούρνου για περίπου 1 ώρα.
- Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα στους 150-160°C στη μεσαία σχάρα.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Είναι έτοιμο, όταν βγαίνει από το κέντρο του καθαρή από ζύμη, η λάμα του μαχαιριού. Επίσης είναι έτοιμο όταν φουσκώσει, σταθεροποιηθεί και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
- Αφήνουμε να σταθεί για 15′ στη φόρμα και ξεφορμάρουμε με προσοχή, πάνω σε σχάρα.
Πασπαλίζουμε σπασμένους ξηρούς καρπούς και καρύδα ή το απολαμβάνουμε σκέτο όλες τις ώρες της ημέρας.
Tips
- Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ένα φλυτζάνι χοντροσπασμένους ξηρούς καρπούς στο μίγμα μαζί με τη σοκολάτα.