Noodles με γλυκόξινη σάλτσα, μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές της ασιατικής κουζίνας! Αν δεν την έχετε δοκιμάσει,...

Noodles με γλυκόξινη σάλτσα, μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές της ασιατικής κουζίνας! Αν δεν την έχετε δοκιμάσει, σπεύσατε!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
172

Για τα noodles με γλυκόξινη σάλτσα

  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 συσκ. noodles αυγού
  • 1 συσκ. σάλτσα γλυκόξινη
  • 1 κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο)
  • 1 καρότο (κομμενο σε λεπτές φέτες)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)
  • 1/2 κεφάλι μπρόκολο (κομμένο σε μικρές μπουκιές)
  • 6 φρέσκα baby καλαμπόκια
  • Λίγες φρέσκες φύτρες φασολιών
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ τα νουντλς αυγού και τα περιχύνουμε με βραστό νερό να τα σκεπάζει.

    Με τσιμπίδα τα ανακατεύουμε να χωρίσουν μεταξύ τους και να μαλακώσουν.

    Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.

    Ζεσταίνουμε το γουόκ και προσθέτουμε το λάδι.

    Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5′ ανακατεύοντας το να αλλάξει χρώμα και να ψηθεί.

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τζιντζερ και το κρεμμύδι.

    Σοτάρουμε για 2-3΄ να μαλακώσουν τα λαχανικά.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, κομμένα σε φέτες ή σε μικρά καρέ.

    Σοτάρουμε για 2΄, προσθέτουμε 1/3 φλ. νερό, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε την εστία στο μέτριο.

    Βράζουμε για 2΄.

    Τέλος, προσθέτουμε το μισό μπουκάλι σάλτσα, τα μαλακά νουντλς, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σιγομαγειρεύουμε για 2-3΄ επιπλέον

    Σερβίρουμε σε 4 μπολ αμέσως.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται