• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 1 βάζο
  • 30 ντοματίνια μακρόστενα (βελανίδια)
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 5 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ανθό αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • 2 πρέζες ζάχαρη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε τα ψητά ντοματίνια να κρυώσουν και τα τοποθετούμε σε βάζο

    Τα καλύπτουμε μέχρι πάνω με ελαιόλαδο

    Ντοματίνια στο φούρνο

    Για να φτιάξουμε τα ντοματίνια στο φούρνο σαν λιαστά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C βαθμούς.

    Λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο μια λαμαρίνα.

    Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα ντοματίνια.

    Τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.

    Τα αραδιάζουμε σειρά σειρά στη λαδωμένη λαμαρίνα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

    Βάζουμε σε μπολ το σκόρδο και το ελαιόλαδο.

    Τα ανακατεύουμε με πιρούνι.

    Με ένα πινέλο αλείφουμε τα ντοματίνια με το σκορδόλαδο.

    Τα πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένα μυρωδικά.

    Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

    Τα ψήνουμε για 35 λεπτά στους 150°C βαθμούς.

    Αφήνουμε τα ψητά ντοματίνια να κρυώσουν και τα τοποθετούμε σε βάζο.

    Τα καλύπτουμε μέχρι πάνω με ελαιόλαδο.

    Σφραγίζουμε το βάζο με καπάκι και τα συντηρούμε στο ψυγείο.

    Δείτε εδώ πώς να αποστειρώσετε σωστά τα βάζα σας. 

    Μπορείτε να απολαύσετε τα ψητά ντοματίνια στο φούρνο, σε συνταγές όπως η παρακάτω 

    μακαρόνια με ψητά ντοματίνια
    Διαφήμιση

    Εσύ ποια συνταγή με ντομάτες θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται