• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 1 βάζο
  • 30 ντοματίνια μακρόστενα (βελανίδια)
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 5 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ανθό αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • 2 πρέζες ζάχαρη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ντοματίνια στο φούρνο

    Για να φτιάξουμε τα ντοματίνια στο φούρνο

    σαν λιαστά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C βαθμούς.

    Για τα ντοματίνια στο φούρνο

    • Λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο μια λαμαρίνα.
    • Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα ντοματίνια.
    • Τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
    • Τα αραδιάζουμε σειρά σειρά στη λαδωμένη λαμαρίνα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
    • Βάζουμε σε μπολ το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
    • Τα ανακατεύουμε με πιρούνι.
    • Με ένα πινέλο αλείφουμε τα ντοματίνια με το σκορδόλαδο.
    • Τα πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένα μυρωδικά.
    • Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
    • Τα ψήνουμε για 35 λεπτά στους 150°C βαθμούς.
    • Αφήνουμε τα ψητά ντοματίνια να κρυώσουν και τα τοποθετούμε σε βάζο.
    • Τα καλύπτουμε μέχρι πάνω με ελαιόλαδο.
    • Σφραγίζουμε το βάζο με καπάκι και τα συντηρούμε στο ψυγείο.

    Δείτε εδώ πώς να αποστειρώσετε σωστά τα βάζα σας. 

    Μπορείτε να απολαύσετε τα ψητά ντοματίνια στο φούρνο, σε συνταγές όπως η παρακάτω 

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×