• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
708
  • 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες και σφιχτές αποφλοιωμένες
  • 1 ματσάκι γλυστρίδα (αντράκλα)
  • 1/3 φλ. καππαρόφυλλα
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 2 κ.σ. ξινομυζήθρα (ή τρίμματα φέτας)
  • λίγες ελιές
  • 1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • ανθός αλατιού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τη ντοματοσαλάτα, ένας εύκολος τρόπος για να αποφλοιώσετε την ντομάτα: Θεωρώντας ότι η λάμα του μαχαιριού είναι λεπίδα και η ντομάτα δέρμα, με απαλές κινήσεις την «ξυρίζουμε» τρίβοντας τη λάμα πάνω στο φλοιό της. Τραβάμε ελαφρά και ξεφλουδίζουμε.

    Σε μπασίνα (μεγάλο μπολ) κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια καρέ.

    Προσθέτουμε την αντράκλα, τα καππαρόφυλλα, τη ρίγανη, τις ελιές, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.

    Βάζουμε τη σαλάτα σε σκεύος σερβιρίσματος και από πάνω σκορπάμε τα τρίμματα ξινομυζήθρας.

    Περιχύνουμε με τη σως που έμεινε στο μπολ από το ανακάτεμα.

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται