Εκτέλεση
Για τη ντοματοσαλάτα, ένας εύκολος τρόπος για να αποφλοιώσετε την ντομάτα: Θεωρώντας ότι η λάμα του μαχαιριού είναι λεπίδα και η ντομάτα δέρμα, με απαλές κινήσεις την «ξυρίζουμε» τρίβοντας τη λάμα πάνω στο φλοιό της. Τραβάμε ελαφρά και ξεφλουδίζουμε.
Σε μπασίνα (μεγάλο μπολ) κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια καρέ.
Προσθέτουμε την αντράκλα, τα καππαρόφυλλα, τη ρίγανη, τις ελιές, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
Βάζουμε τη σαλάτα σε σκεύος σερβιρίσματος και από πάνω σκορπάμε τα τρίμματα ξινομυζήθρας.
Περιχύνουμε με τη σως που έμεινε στο μπολ από το ανακάτεμα.