Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μαντολίνο σε πολύ λεπτές σχεδόν διάφανες φέτες.
- Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο αλάτι
- Μόλις βράσει, ρίχνουμε τις πατάτες και βράζουμε για 10′.
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό πυρέξ και στα τοιχώματα.
- Με τρυπητή κουτάλα στραγγίζουμε και μεταφέρουμε τις πατάτες στο βουτυρωμένο σκεύος. Τις στρώνουμε φροντίζοντας η μια φέτα να μισό καλύπτει την άλλη.
- Κρατάμε 2 κ.σ. τριμμένα τυριά για την επιφάνεια και πασπαλίζουμε τις πατάτες με τα υπόλοιπα και την μισή παρμεζάνα.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε τον φάκελο Μπεσαμέλ Γιώτης χτυπώντας με μίξερ χειρός για 1′ περίπου, μέχρι να ομογενοποιηθεί αλλά να είναι ακόμα σχετικά ρευστή η υφή.
- Περιχύνουμε τις πατάτες. Κουνάμε το ταψί να πάει παντού η κρέμα.
- Ρίχνουμε στην επιφάνεια το λιωμένο βούτυρο.
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και τις 2 κ.σ. τριμμένα τυριά.
- Τοποθετούμε το ταψί, στη μεσαία σχάρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190℃ στον αέρα.
Για περισσότερες συνταγές με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ δείτε εδώ.