Ομελέτα με λαχανικά

Υλικά

  • 500 γραμ. μπροκολο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 4 κ.σ. κεφαλοτύρι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτελεση

 

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματίζουμε το μπρόκολο για 3 με 4 λεπτά.
  • Αφού κρυώσει το κόβουμε σε μικρές φούντες.
  • Αλευρώνουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου και τις τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ελαφρά με ελαιόλαδο.
  • Προσέχουμε τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτυπάμε τα αυγά με πιρούνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε το τυρί.
  • Περιχύνουμε το μπρόκολο με τα αυγά και τηγανίζουμε  σε μέτρια φωτιά, για περίπου 4 λεπτά.
  • Την αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  • Είναι ελαφριά, χορταστική και πάρα πολύ νόστιμη.
  • Αξίζει να τη δοκιμάσετε και από την πρώτη κιόλας φορά θα ξετρελαθείτε!
  • Όσο πιο φρέσκα είναι τα αυγά, τόσο πιο νόστιμη θα γίνει!

 

https://www.argiro.gr/recipe/omeleta-me-lachanika/