Υλικά
Εξοπλισμός
Air fryer
Υλικά
Εκτέλεση
- Κόβουμε τη βρασμένη πατάτα σε μικρά καρέ και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το λουκάνικο, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε μια αντικολλητική θήκη στον κάδο του air fryer και ψεκάζουμε με ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε μέσα το μείγμα των υλικών και το ψήνουμε στους 200°C, για 8 λεπτά.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε με το μείγμα τα υλικά στον κάδο του air fryer και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ντυθούν με το αυγό.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της συσκευής στους 180°C και ψήνουμε για 18 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί το κέντρο της ομελέτας, να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά της.
- Αφήνουμε την ομελέτα να σταθεί για λίγο και να σταθεροποιηθεί.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
Αυγό: Διατροφική αξία
- Η συνταγή oμελέτα στο air fryer, δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό ΑΡΓΥΡΩ, που κυκλοφόρησε με το ΒΗΜΑ της Κυριακής στις 11/05/25.