Οnion rings τραγανά και αφράτα απο την Αργυρω

Υλικά

  • 4 κρεμμυδια μεγαλα
  • 1 κ.σ. ξυδι
  • λιγο αλατι
  • 1 κ.σ. αλευρι
  • Για τον χυλο
  • 1 φλ. αλευρι
  • 2 κ.σ. κορν φλαουρ
  • 330 ml μπιρα
  • 1/2 κ.γ. αλατι
  • 1 κ.γ. ζαχαρη
  • πιπερι
  • ηλιελαιο

Οnion rings τραγανά και αφράτα

Για τα onion rings

Για τα κλασικά τραγανά και αφράτα onion rings (τηγανιτά κρεμμύδια πανέ), διαλέγουμε κρεμμύδια στρογγυλά μεγάλα.

  • Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες οριζόντιες, δαχτυλίδια, με πάχος περίπου λίγο μικρότερο από 1 εκ.
  • Χωρίζουμε τα δαχτυλίδια κρεμμυδιών με τα δάχτυλα.
  • Τα απλώνουμε σε δίσκο και πασπαλίζουμε με αλάτι και ξύδι.
  • Ανακατεύουμε απαλά με τα δάχτυλα.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι σαν να αχνίζουμε.
  • Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Φτιάχνουμε το χυλό μπύρας τελευταία στιγμή.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε τη μπύρα ανακατεύοντας να πετύχουμε έναν αραιό χυλό.
  • Δεν ανακατεύουμε πολύ το μείγμα γιατί όταν τηγανιστεί ο χυλός δεν θα είναι τραγανός.
  • Ζεσταίνουμε πλασωτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με μπόλικο λάδι για τηγάνισμα μέχρι να κάψει.
  • Με μία τσιμπίδα πιάνουμε ένα ένα τα onion rings και τα βουτάμε στο χυλό να ντυθούν καλά γύρω γύρω.
  • Κουνάμε να φύγει ο περιττός χυλός από κάθε ροδέλα κρεμμυδιού και τα βουτάμε στο καυτό λάδι.
  • Τηγανίζουμε να ροδίσουν ολόγυρα.
  • Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα onion rings.
  • Τηγανίζουμε για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσό χρώμα.
  • Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε από το λάδι τα onion rings σε δίσκο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να στραγγίσει το περιττό λάδι.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι όσο είναι ζεστά.
  • Τα σερβίρουμε ζεστά με ντιπ της αρεσκείας μας.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Μυστικά για τέλεια και τραγανά onion rings

  • Για τα τέλεια τραγανά onion rings, επιλέγουμε γλυκά κρεμμύδια και μεγάλα σε μέγεθος.
  • Αφού τα κόψουμε και τα χωρίσουμε 1-1 δαχτυλίδι, πετάμε το κέντρο τους ή το χρησιμοποιούμε σε άλλη χρήση.
  • Ο χυλός πρέπει να γίνει τελευταία στιγμή.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του για πιο φουσκωτό αποτέλεσμα.
  • Στο χυλό χρησιμοποιήστε μια απαλή μπύρα. 
  • Για να γίνουν τραγανά και τέλεια, δεν ανακατεύουμε πολύ ώρα το χυλό.
  • Όσο ανακατεύουμε τόσο πιο μαστιχωτά θα γίνουν μετά το τηγάνισμα.
  • Όταν χαθεί το αλεύρι στα υλικά, είναι έτοιμος ο χυλός. Σταματάμε το ανακάτεμα.
  • Τηγανίζουμε τα onion rings λίγα λίγα ώστε να μην πέφτει απότομα η θερμοκρασία του λαδιού.
  • Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ανθρακούχο νερό ή σόδα.
  • Αρωματίστε το χυλό με βότανα ή μπαχαρικά.

Συνοδεύετε το χοτ ντογκ σας, τη φάβα ή το κρέας σας τότε δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή.

https://www.argiro.gr/recipe/onion-rings/