Οnion rings τραγανά και αφράτα από την Αργυρώ

Υλικά

  • 4 κρεμμυδια μεγαλα
  • 1 κ.σ. ξυδι
  • λιγο αλατι
  • 1 κ.σ. αλευρι
  • Για τον χυλο
  • 1 φλ. αλευρι
  • 2 κ.σ. κορν φλαουρ
  • 330 ml μπιρα
  • 1/2 κ.γ. αλατι
  • 1 κ.γ. ζαχαρη
  • πιπερι
  • ηλιελαιο

Για τα onion rings

Διαλέξτε κρεμμύδια στρογγυλά μεγάλα.

Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες οριζόντιες, δαχτυλίδια, με πάχος περίπου λίγο μικρότερο από 1 εκ.

Χωρίζουμε τα δαχτυλίδια κρεμμυδιών με τα δάχτυλα.

Τα απλώνουμε σε δίσκο και πασπαλίζουμε με αλάτι και ξύδι.

Ανακατεύουμε απαλά με τα δάχτυλα.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι σαν να αχνίζουμε.

Τα αφήνουμε στην άκρη.

Φτιάχνουμε το χυλό μπύρας τελευταία στιγμή.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο πιπέρι.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε τη μπύρα ανακατεύοντας να πετύχουμε έναν αραιό χυλό.

Δεν ανακατεύουμε πολύ το μείγμα γιατί όταν τηγανιστεί ο χυλός δεν θα είναι τραγανός.

Ζεσταίνουμε πλασωτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με μπόλικο λάδι για τηγάνισμα μέχρι να κάψει.

Με μία τσιμπίδα πιάνουμε ένα ένα τα onion rings και τα βουτάμε στο χυλό να ντυθούν καλά γύρω γύρω.

Κουνάμε να φύγει ο περιττός χυλός από κάθε ροδέλα κρεμμυδιού και τα βουτάμε στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε να ροδίσουν ολόγυρα.

Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα onion rings.

Τηγανίζουμε για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσό χρώμα.

Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε από το λάδι τα onion rings σε δίσκο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να στραγγίσει το περιττό λάδι.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι όσο είναι ζεστά.

Τα σερβίρουμε ζεστά με ντιπ της αρεσκείας μας.

Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Μυστικά

Για τα τέλεια τραγανά onion rings, επιλέγουμε γλυκά κρεμμύδια και μεγάλα σε μέγεθος.

Αφού τα κόψουμε και τα χωρίσουμε 1-1 δαχτυλίδι, πετάμε το κέντρο τους ή το χρησιμοποιούμε σε άλλη χρήση.

Ο χυλός πρέπει να γίνει τελευταία στιγμή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του για πιο φουσκωτό αποτέλεσμα.

Στο χυλό χρησιμοποιήστε μια απαλή μπύρα. 

Για να γίνουν τραγανά και τέλεια, δεν ανακατεύουμε πολύ ώρα το χυλό.

Όσο ανακατεύουμε τόσο πιο μαστιχωτά θα γίνουν μετά το τηγάνισμα.

Όταν χαθεί το αλεύρι στα υλικά, είναι έτοιμος ο χυλός. Σταματάμε το ανακάτεμα.

Τηγανίζουμε τα onion rings λίγα λίγα ώστε να μην πέφτει απότομα η θερμοκρασία του λαδιού.

Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ανθρακούχο νερό ή σόδα.

Αρωματίστε το χυλό με βότανα ή μπαχαρικά.

https://www.argiro.gr/recipe/onion-rings/