Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Εκτέλεση
- Χρησιμοποιούμε οργανικά βιολογικά προϊόντα, για απόλαυση χωρίς τύψεις.
- Βάζουμε πρώτα τους χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) μέσα στο γάλα αμυγδάλου να μουσκέψουν για 30 λεπτά.
- Τα βάζουμε στο μπλέντερ και αλέθουμε να λιώσουν τελείως.
- Ανακινούμε το γάλα καρύδας στη συσκευασία να ανακατευτεί σωστά και το προσθέτουμε στο μείγμα.
- Το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ώστε να χτυπηθεί και να παγώνει ταυτόχρονα, για να έχει στο τέλος πιο αφράτη και αέρινη υφή.
- Μόλις το μίγμα πάρει την υφή του αφράτη, το μεταφέρουμε σε μπολ και το φυλάμε στην κατάψυξη ή ιδανικά το απολαμβάνουμε αμέσως μόλις γίνει στην παγωτομηχανή, καθώς τότε έχει την πιο τέλεια υφή.
- Για να σερβίρουμε, το αφήνουμε για 15 λεπτά εκτός κατάψυξης γιατί σφίγγει πολύ.
- Σερβίρουμε ιδανικά σε χωνάκια ή κυπελάκια για να το απολαύσουμε με τους αγαπημένους μας.
- Φτιάξετε σπιτικό γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη.