Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Μπεν Μαρί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΦΙΣΤΙΚΙ
- Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το γάλα, την κρέμα, τη μισή ζάχαρη.
- Χαράζουμε τη βανίλια και την προσθέτουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί.
- Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός έως ότου λιώσει η ζάχαρη, για περίπου 2΄.
- Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στους κρόκους (πάντα ανακατεύοντας με σύρμα).
- [adrotate banner=”29″]
- Ξαναρίχνουμε το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε έως ότου πυκνώσει το μείγμα και αφήνει στρώση στη ράχη της κουτάλας.
- Τότε προσθέτουμε το άρωμα πικραμύγδαλου και αν θέλουμε λίγο χρώμα πράσινο ζαχαροπλαστικής.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή.
- Στο τελευταίο χτύπημα, αφού έχει παγώσει το παγωτό, προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης.
- Σερβίρουμε το παγωτό φιστίκι σε μπολ παγωτού και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.
- Μπορούμε να λιώσουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Δείτε εδώ και φτιάξτε τα ωραιότερα παγωτά για τους αγαπημένους σας.
Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ