Παγωτό φράουλα με μπισκότα από την Αργυρώ! Φτιάξτε τη συνταγή για λαχταριστό σπιτικό παγωτό και θα...

Παγωτό φράουλα με μπισκότα από την Αργυρώ! Φτιάξτε τη συνταγή για λαχταριστό σπιτικό παγωτό και θα ξετρελαθείτε!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το παγωτό φράουλα με μπισκότα

  • 750 γρ. φράουλες φρέσκιες και ώριμες
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 8 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 συσκ. (115 γραμ.) Mini μπισκότα γεμιστά

Για τη σάλτσα φράουλας

  • 250 γρ. φράουλες φρέσκιες
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. corn flour
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή παγώνουμε και αφρατεύουμε το μείγμα αρκετές φορές.

    Δεν παραβράζουμε τη σάλτσα φράουλα.

    Παγωτό φράουλα με μπισκότα

    Χτυπάμε πρώτα την κρέμα γάλακτος σε ένα μίξερ χειρός σε παχύρευστη μορφή μέχρι να κάνει απαλές κορυφές.

    Αλέθουμε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κρέμα το γιαούρτι και την άχνη, αφού την έχουμε διαλύσει στις αλεσμένες φράουλες.

    Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα, το βάζουμε σε παγωτομηχανή να χτυπηθεί καλά να παγώσει και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα Mini μπισκότα.

    Εναλλακτικά, αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το χτυπάμε με μίξερ χειρός, το παγώνουμε 30 και επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές τη διαδικασία.

    Για τη σάλτσα φράουλας

    Αλέθουμε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζουμε κατσαρόλα.

    Αφήνουμε να δέσουν για λίγο.

    Από την ώρα που αρχίζει να βράζει, το αφήνουμε 1 ακριβώς και το βγάζουμε να κρυώσει.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Τα μυστικά
    Διαφήμιση

    Με τις αγαπημένες μας φράουλες τι θα μαγειρεύατε;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται