Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ LEMON-LIME CURD
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ LEMON-LIME CURD
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ
- Βγάζουμε τα αφράτα κρουασάν βουτύρου από την συσκευασία τους.
- Όπως είναι παγωμένα χωρίς να τα ξεπαγώσουμε, τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20′.
- Τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ξύσμα.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια τους. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα λεμόνι ή τη μαρμελάδα εσπεριδοειδών με 3 κουταλιές κρέμα λεμόνι – λάιμ.
- Τη βάζουμε σε κορνέ και χαράζουμε στο πλάι.
- Γεμίζουμε τα κρουασάν με κρέμα lemon – lime curd και μαρμελάδα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα αβγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το χυμό, το ξύσμα, το αλάτι και την κιτρινόριζα και τα χτυπάμε καλά με σύρμα.
- Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πυκνώσει το μίγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει και παγώνουμε το lemon-lime curd (είναι υπέροχο για να γεμίσετε κρουασάν, κέικ, τούρτες, μπισκότα, να γαρνίρετε γλυκά και να αλείψετε στο ψωμί για πρωινό).
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΣΑΤΟ
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός την φυτική σαντιγί για 3-4′.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3-4′.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το εβαπορέ.
- Παγώνουμε το μείγμα για να αρχίσει να κάνει σώμα, περίπου 45′.
- Ξαναχτυπάμε να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει με το χτύπημα.
- Ντύνουμε ένα στρογγυλό μπολ με μεμβράνη.
- Βάζουμε 3-4 κουταλιές κρέμα λεμόνι και 4 κρουασάν.
- Περιχύνουμε με μείγμα παγωτού, εναλλάξ με κρέμα λεμόνι.
- Ενδιάμεσα μπήγουμε και τα υπόλοιπα κρουασάν.
- Παγώνουμε για 4-5 ώρες ακόμα καλύτερα μια νύχτα.
- Αναποδογυρίζουμε το μπολ σε πιατέλα, αφαιρούμε την μεμβράνη και κόβουμε το κασάτο σε φέτες.
- Γαρνίρουμε με ζαχαρωμένες φέτες λάιμ και λεμόνι.