Παγωτό με στέβια

Υλικά

Για το παγωτό σοκολάτα

  • 1 μπανάνα μεγάλη παγωμένη
  • 2 κ.σ. κακάο άγλυκο (γεμάτες)
  • 1 κ.σ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
  • 1/4 φλ. φυτικό γάλα (αμυγδάλου ή άλλο)

Για το παγωτό μάνγκο

  • 1 μεγάλη μπανάνα
  • 1 μεγάλο μάνγκο ή ροδάκινο
  • 1 κ.γ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
  • 1/4 φλ. φυτικό γάλα (αμυγδάλου ή άλλο)

Για το παγωτό με κόκκινα φρούτα

  • 1 μεγάλη μπανάνα
  • 250 γρ. παγωμένα κόκκινα φρούτα δάσους ή φράουλες
  • 1 κ.γ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
  • 1/4 φλ. φυτικό γάλα (αμυγδάλου ή άλλο)

Για το σερβίρισμα

  • Χωνάκια παγωτού

Παγωτό σοκολάτα

Καθαρίζουμε και κόβουμε τη μπανάνα σε μικρά κομμάτια.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό δίσκο.

Απλώνουμε τα κομμάτια μπανάνας και τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τελείως.

Βάζουμε τα παγωμένα κομμάτια μπανάνας στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε το κακάο, το υγρό γλυκαντικό με στέβια καθώς και το φυτικό γάλα.

Χτυπάμε τα υλικά στο μπλέντερ να ομογενοποιηθούν.

Στην αρχή μοιάζει να έχει κομματάκια αλλά με το συνεχές χτύπημα για 1-2’ σχηματίζεται soft παγωτό.

Σερβίρετε αμέσως γιατί θα λιώσει.

Ισομοιράζουμε σε χωνάκια και το απολαμβάνουμε αμέσως.

Παγωτό μάνγκο

Κόβουμε τα φρούτα σε κομμάτια.

Τα βάζουμε σε δίσκο και τα παγώνουμε στην κατάψυξη.

Βάζουμε στο μπλέντερ τα φρούτα, το υγρό γλυκαντικό με στέβια και το φυτικό γάλα.

Τα πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί soft παγωτό με γεύση μάνγκο.

Διαφήμιση

Παγωτό με κόκκινα φρούτα

Αντικαθιστούμε το παγωμένο μάνγκο με 250 γραμ. παγωμένα κόκκινα φρούτα δάσους ή φράουλες.

Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ με την παγωμένη μπανάνα και το υγρό γλυκαντικό με στέβια.

Σε 2’ έχουμε έτοιμο κατακόκκινο παγωτό soft με γεύση φρούτων.

Μυστικά

Πολλές φορές τα φρούτα που μένουν στην φρουτιέρα καταλήγουν στα σκουπίδια.

Μπορείς να κόψεις τις μπανάνες και να τις διατηρείς παγωμένες στην κατάψυξη. Έτσι, ανά πάσα στιγμή βγάζεις από την κατάψυξη και φτιάχνεις σπιτικό παγωτό soft με 3 υλικά στο λεπτό.

https://www.argiro.gr/recipe/pagoto-me-stevia/