Σπιτικό παγωτό σοκολάτα με φρέσκο γάλα, ρούμι και σταφίδες. Απλά συναρπαστικό!

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα με φρέσκο γάλα, ρούμι και σταφίδες. Απλά συναρπαστικό!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
12

Για το παγωτό σοκολάτα με ρούμι και σταφίδες

  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 8 κρόκοι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. σταφίδα
  • 1/4 φλ. ρούμι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο ρούμι.

    Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα το μείγμα.

    Όταν προσθέτουμε τους κρόκους το μείγμα πρέπει να ζεσταίνεται σε χαμηλή φωτιά.

    Για τις σταφίδες

    Ζεσταίνουμε πρώτα ελαφρά το ρούμι σε κατσαρόλα.

    Βάζουμε τις σταφίδες σε μικρό μπολ.

    Περιχύνουμε με το ρούμι.

    Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τις σταφίδες για 30΄.

    Τις στραγγίζουμε.

    Παγωτό σοκολάτα με ρούμι

    Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το φρέσκο γάλα, την κανέλα και τη σοκολάτα.

    Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να λιώσει η σοκολάτα.

    Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει 5΄ και το μεταφέρουμε σε κανάτα.

    Αφαιρούμε την κανέλα.

    Με μίξερ χειρός χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου πυκνώσουν και λιώσει η ζάχαρη 5΄-6΄.

    Λίγο λίγο ρίχνουμε το υγρό ζεστό μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας συγχρόνως με σύρμα τους κρόκους.

    Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς να βράσει για περίπου 15΄, έως ότου το μείγμα πυκνώσει ελαφρά.

    Μην ξεχνάτε ότι όταν φτιάχνουμε ένα μείγμα µε αυγό και γάλα στην κατσαρόλα, η φωτιά πρέπει να είναι πολύ χαμηλή γιατί διαφορετικά θα βράσει το αυγό και θα κόψει η κρέμα µας. Ενώ, αντίθετα, σε πολύ χαμηλή φωτιά το αυγό πήζει και δένει την κρέμα οµοιόµορφα.

    Η κρέμα είναι έτοιμη όταν μένει µία παχιά στρώση στην πίσω πλευρά της κουτάλας.

    Βάζουμε το μείγμα σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

    Το παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να κρυώσει εντελώς.

    Προσθέτουμε τότε την παχύρρευστη κρέμα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

    Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 2 ώρες, έως ότου σταθεροποιηθεί.

    Τότε το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει και το ξαναπαγώνουμε μέχρι να γίνει παγωτό, περίπου 2 ώρες.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Τα μυστικά
    Διαφήμιση

    Ποια άλλη γεύση παγωτού θα τρώγατε ευχάριστα;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται