Πανακότα με γιαούρτι

Υλικά

Για τη πανακότα με γιαούρτι

  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 7 φύλλα ζελατίνης (x2 γραμ.)
  • 1 ακέρωτο βιολογικό πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 μπαστουνάκι βανίλιας
  • Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι για το σερβίρισμα (ή άλλο γλυκό του κουταλιού)

Για τη πανακότα με γιαούρτι

Βάζουμε πρώτα τη ζελατίνη σε μπολ και καλύπτουμε µε κρύο νερό.

Αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά να μουλιάσει καλά και να φουσκώσει.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τη μισή κρεμά γάλακτος.

Με σύρμα τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Βάζουμε σε κατσαρόλα την υπόλοιπη κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια (αφού τη σχίσουμε στη μέση κι αφαιρέσουμε τον καρπό της) και το ξύσμα κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ζεσταθεί το μίγμα, χωρίς όμως να βράσει.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στο ζεστό μίγμα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά, να λιώσουν.

Αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά να γίνει χλιαρό και το προσθέτουμε στο κρύο μίγμα γιαουρτιού και κρέμας γάλακτος λίγο-λίγο και πάντα ανακατεύοντας µε σύρμα, να ομογενοποιηθεί.

Το βάζουμε σε μια μεγάλη φόρμα για ζελέ ή σε 8 ατομικά φορμάκια και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί, για περίπου 3 ώρες.

Για το σερβίρισμα

Αφού παγώσει, το ξεφορμάρουμε (βουτώντας τη φόρμα ή τα φορμάκια για πανακότα σε ζεστό νερό) και γαρνίρουμε το γλυκό.

Δες κι άλλα γιαουρτογλυκά ψυγείου εδώ. Είναι τα κλασικά μαμαδίστικα γλυκά που γίνονται πάντα ανάρπαστα σε όλα τα τραπέζια.

Μετά την εύκολη σπιτική πανακότα με γιαούρτι, δοκιμάστε και τη παρακάτω συνταγή από το Γιάννο Βαλιάνο!

https://www.argiro.gr/recipe/panakota-me-giaourti/