Πανακότα (Panna Cotta)
Για την πανακότα
Ξεκινάμε την αυθεντική ιταλική συνταγή για πανακότα από την Αργυρώ, βυθίζοντας σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνη να μαλακώσει για 10 λεπτά.
- Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού.
- Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν.
- Ισομοιράζουμε το μίγμα σε 6 μπολάκια μιας χρήσεως.
- Τα αφήνουμε σε δίσκο να κρυώσουν καλά και έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.
- Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε τα μπολάκια για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιάτο.
Για το γαρνίρισμα
Τοποθετούμε επάνω στην πανακότα από 1 κ.σ. γλυκό κουταλιού κυδώνι ή όποιο άλλο γλυκό κουταλιού μας αρέσει και προσθέτουμε λίγα αμύγδαλα καβουρδισμένα ή φιλέ αμυγδάλου.