Pancake recipe “Dutch baby”

Υλικά

  • Για τα pancakes
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 30 γραµ. βούτυρο για το τηγάνι
  • 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 110 γρ. γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
  • Για το σερβίρισμα
  • Λίγη άχνη
  • Κόκκινα Φρέσκα φρούτα
  • Κουλί φράουλας ή Σιρόπι για pancakes (maple syrup)
  • Για γρήγορο κουλί φράουλας
  • 30 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη ή άχνη ζάχαρη
  • 250 γραμ. φράουλες η κόκκινα φρούτα
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Pancake recipe “Dutch baby”

Βάζουμε στο μπλέντερ το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και τα χτυπάμε για 1 λεπτό να ενωθούν.

Με μια σπάτουλα τα ανακατεύουμε και παίρνουμε τυχόν αλεύρι που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του μπλέντερ.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί το λιγότερο για 25 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC βαθμούς στον αέρα.

Θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου.

Βάζουμε ένα άδειο, βαρύ τηγάνι 20 εκ. μέσα στον φούρνο στη μεσαία σχάρα μέχρι να κάψει καλά για περίπου 7 λεπτά.

Μόλις κάψει το τηγάνι, μετά από λίγα λεπτά, με προσοχή και με γάντια φούρνου, το βγάζουμε στον πάγκο.

Προσθέτουμε το βούτυρο και με γάντια πιάνοντας από την λαβή ανακινούμε το τηγάνι να λιώσει το βούτυρο και να καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά του τηγανιού.

Ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό βουτυρωμένο τηγάνι φροντίζοντας να καλυφθεί η βάση του τηγανιού μας.

Αμέσως μεταφέρουμε το καυτό τηγάνι στην μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε το μίγμα μας χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.

Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να βγει έξω από τα τοιχώματα του τηγανιού και να αφρατέψει.

Μόλις βγει από τον φούρνο θα χάσει λίγο τον όγκο του, αλλά η μυρωδιά του θα σας έχει ήδη τρελάνει.

Σερβίρουμε με προσοχή το καυτό τηγάνι με το λαχταριστό ζεστό pancake.

Γαρνίρουμε το Dutch Baby με φρέσκα φρούτα και κουλί φράουλας ή σιρόπι σφενδάμου και αχνίζουμε με λίγη άχνη.

Για το κουλί φράουλας

Χρειαζόμαστε ολόφρεσκες, αρωματικές φράουλες η κόκκινα φρούτα.

Τις πλένουμε, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε την ζάχαρη και πολτοποιούμε τις φράουλες για 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα να λιώσουν τελείως.

Αν θέλετε περισσότερη γλύκα μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη.

Αφού πολτοποιήσουμε πλήρως το κουλί φράουλα το σουρώνουμε σε λεπτό σουρωτήρι.

Το φρέσκο κουλί φράουλας σερβίρεται αμέσως δροσερό σε γλυκά, παγωτά, pancakes, κρέπες κλπ.

Διατηρείτε για 1 ημέρα στο ψυγείο.

Αν θέλετε κουλί που να διατηρείτε περισσότερο πρέπει να βράσετε τα υλικά για 6 με 7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Μυστικό

Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για να ομογενοποιηθούν πλήρως και να μην υπάρχουν κόμποι στο ρευστό μείγμα για τα αφράτα pancakes.

Ξεκουράστε το μείγμα για 25 λεπτά το λιγότερο. Έτσι το αλεύρι θα έχει όλο τον χρόνο να απορροφήσει σωστά τα υγρά του μίγματος και να γίνει το Dutch baby pancake αφράτο.

Επίσης αν ξεκουράσατε το μίγμα θα χαθεί τελείως η γεύση του αλευριού που πολλές φορές έχετε γευτεί σε μίγμα πανκέικς.

Χρησιμοποιώντας ένα καυτό τηγάνι βοηθάμε αυτά τα φανταστικά pancakes να φουσκώσουν πολύ γρήγορα και να αφρατέψουν.

Όταν το βγάλεις από τον φούρνο πέφτει ο όγκος του και σχηματίζει θήκη για γέμισμα, τα πλαϊνά είναι κριτσανιστά σαν τραγανή κρέπα και η καρδιά του θυμίζει pancakes.

https://www.argiro.gr/recipe/pancake-recipe-dutch-baby/