Cinnamon roll Pancakes
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Η ζύμη πρέπει να είναι λίγο πιο σφιχτή από τα κλασικά pancakes για αντέξουν την γέμιση cinnamon rolls και να ψηθούν σωστά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, αλεύρι, μπέικιν, σόδα αλάτι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αυγό και το χτυπάμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το γάλα και το ξινόγαλο καθώς και το λιωμένο κρύο βούτυρο.
Χτυπάμε τα υγρά υλικά με το σύρμα και τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά.
Ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για πιο αφράτο αποτέλεσμα σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο για 30’.
Για τη γέμιση cinnamon rolls
Ανακατεύουμε το πολύ μαλακό βούτυρο (σχεδόν λιωμένο) και προσθέτουμε την ζάχαρη και την κανέλα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε τη γέμιση σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε μπροστά την μύτη.
Για το γλάσο με τυρί κρέμα
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο με το τυρί κρέμα και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη.
Αν θέλουμε πιο ρευστό αποτέλεσμα προσθέτουμε λίγο γάλα ή λίγο νερό ώστε να έρθει στην πυκνότητα που θέλουμε.
Μόλις βάλεις τα pancakes στο βουτυρωμένο τηγάνι κανείς κυκλικά σπείρα με την γέμιση cinnamon roll πάνω στο pancakes.
Ψήνεις κανονικά και αναποδογυρίζεις.
Γαρνίρεις με το ρευστό γλάσο τυριού και σερβίρεις αμέσως.
Για το ψήσιμο
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το τηγάνι. Το λαδώνουνε ελαφρά με ένα πινέλο.
Ρίχνουμε για κάθε pancake 1/4 του φλ. μείγμα στο καυτό τηγάνι.
Με το μείγμα κάνουμε σπείρα κυκλικά πάνω στο κάθε pancake.
Ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια.
Αναποδογυρίζουμε με προσοχή. Ψήνουμε για λιγότερο από 1’ λεπτό και το βγάζουμε σε πιάτο.
Όμοια φτιάχνουμε όλα τα pancake cinnamon rolls.
Τα βγάζουμε σε πιάτο.
Περιχύνουμε τα pancakes cinnamon rolls με το ρευστό γλάσο τυριού.
Τα σερβίρουμε ζεστά και λαχταριστά.