Πάπια με πορτοκάλι στο φούρνο
Αφήνουμε το πουλερικό στον πάγκο εργασίας για 30 λεπτά.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε χαρακιές επιφανειακές στο δέρμα της πάπιας. Με προσοχή, δεν τρυπάμε το κρέας.
Μπορούμε και με ένα πιρούνι να τρυπήσουμε επιφανειακά το δέρμα σε μερικά σημεία.
Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσουμε το λίπος της πάπιας να φύγει κατά το μαγείρεμα.
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε αλάτι και λίγους κόκκους πιπέρι.
Βάζουμε την πάπια στον καυτό ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση.
Βράζουμε για περίπου 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ίσα που να κοχλάζει ο ζωμός.
Βγάζουμε την πάπια από το ζωμό.
Την αφήνουμε σε σχάρα για λίγο να κρυώσει ελαφρά.
Ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί εξωτερικά.
Αλατοπιπερώνουμε την πάπια.
Κρατάμε 5 με 6 κουταλιές από το λίπος που μαζεύεται στην επιφάνεια του ζωμού.
Το ρίχνουμε σε βαθύ ταψί 32 εκατ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο να κάψει καλά στους 200°C βαθμούς στον αέρα.
Θα ψήσουμε στη μεσαία ή προτελευταία σχάρα του φούρνου.
Τον υπόλοιπο ζωμό τον χρησιμοποιούμε αν θέλουμε σε ψητές πατάτες φούρνου, γίνονται πεντανόστιμες.
Κόβουμε τα φρούτα σε κομμάτια με τη φλούδα τους.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το κονιάκ και το θυμάρι.
Ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε την κοιλιά της πάπιας με προσοχή.
Αυτό θα δώσει στην πάπια μοναδικά αρώματα.
Αφού στραγγίσει η πάπια τη βάζουμε στο ταψί με το στήθος προς τα πάνω να το βλέπουμε.
Ψήνουμε την πάπια για 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε σε μπολ το μέλι την μαρμελάδα πορτοκάλι και 1 κουταλιά από τα υγρά του ταψιού.
Αλείφουμε την πάπια ολόγυρα με το μίγμα ψήνουμε για 10 λεπτά επιπλέον .
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο.
Σκεπάζουμε την πάπια και την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και να ανακτήσει τα υγρά της.
Τη σερβίρουμε ολόκληρη σε πιατέλα και γαρνίρουμε με αποξηραμένα φρούτα γλασέ.