Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΣΑ
- Κόβουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες και ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια.
- Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθούν.
- Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα.
ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
- Αφαιρούμε το περίβλημα από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβουμε.
- Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
- Αφού κρυώσει η γέμιση, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τη φέτα,.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
- Αλείφουμε ένα ταψί 35 εκατοστών με ελαιόλαδο.
- Ανοίγουμε τα χωριάτικα φύλλα στον πάγκο, κόβουμε κάθε φύλλο στη μέση, κατά μήκος της μεγάλης πλευράς και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Σκορπάμε λίγη γέμιση, κατά μήκος των φύλλων.
- Τα τυλίγουμε σε ρολό, στρίβουμε σε κιχί και τα τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού.
- Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα ρολά, μεγαλώνοντας κάθε φορά τον κύκλο του σαλίγκαρου, μέχρι στο τέλος να έχουμε ένα μεγάλο σαλίγκαρο στο ταψί.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια και τη ραντίζουμε πεταχτά με λίγο νερό.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, κατά προτίμηση στις αντιστάσεις.
- Τα τελευταία 20 λεπτά ψήνουμε μόνο στην κάτω αντίσταση.
- Η πίτα είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από το ταψί και είναι ρόδινο και τραγανό ολόγυρα.