Το παγωτό κασάτο πήρε το όνομά του όχι από τη γεύση του αλλά από το σχήμα του και τον τρόπο παρασκευής του. Φτιαχνόταν δηλαδή διάφορες γεύσεις παγωτού...

Το παγωτό κασάτο πήρε το όνομά του όχι από τη γεύση του αλλά από το σχήμα του και τον τρόπο παρασκευής του. Φτιαχνόταν δηλαδή διάφορες γεύσεις παγωτού μέσα σε μεγάλα μπολ τα οποία λεγόντουσαν κασάτα.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα καραμελωμένα κρουασάν

  • 8 κρουασάν βουτύρου
  • Ξύσμα λάιμ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Λίγο λιωμένο βούτυρο
  • 3-4 κ.σ. μαρμελάδα λεμόνι ή εσπεριδοειδών

Για την κρέμα lemon-lime curd

  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 120 γρ. φρέσκο χυμό λάιμ και λεμόνι
  • 2 πρέζα/ες κιτρινόριζα
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια και 2 λάιμ

Για το παγωτό

  • 1 συσκ. φυτική σαντιγί
  • 1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 συσκ. εβαπορέ γάλα
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ανακατεύουμε συνέχεια τη κρέμα όσο είναι στη φωτιά.

    Παγώνουμε το παγωτό κασάτο για μια νύχτα.

    Για τα κρουασάν

    Φτιάχνουμε πρώτα τα κρουασάν.

    Βγάζουμε τα αφράτα κρουασάν βουτύρου από την συσκευασία τους.

    Όπως είναι παγωμένα χωρίς να τα ξεπαγώσουμε, τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20′.

    Τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ξύσμα.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια τους. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

    Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα λεμόνι ή τη μαρμελάδα εσπεριδοειδών με 3 κουταλιές κρέμα λεμόνι – λάιμ.

    Την βάζουμε σε κορνέ.

    Χαράζουμε στο πλάι.

    Γεμίζουμε τα κρουασάν με κρέμα lemon – lime curd και μαρμελάδα.

    Διαφήμιση

    Για την κρέμα Lemon Lime Curd

    Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα αβγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το χυμό, το ξύσμα, το αλάτι και την κιτρινόριζα και τα χτυπάμε καλά με σύρμα.

    Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πυκνώσει το μίγμα.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.

    Αφήνουμε να κρυώσει και παγώνουμε το lemon-lime curd (είναι υπέροχο για να γεμίσετε κρουασάν, κέικ, τούρτες, μπισκότα, να γαρνίρετε γλυκά και να αλείψετε στο ψωμί για πρωινό).

    Διαφήμιση

    Για το παγωτό κασάτο

    Χτυπάμε με μίξερ χειρός την φυτική σαντιγί για 3-4′.

    Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3-4′.

    Προσθέτουμε λίγο λίγο το εβαπορέ.

    Παγώνουμε το μείγμα για να αρχίσει να κάνει σώμα, περίπου 45′.

    Ξαναχτυπάμε να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει με το χτύπημα.

    Ντύνουμε ένα στρογγυλό μπολ με μεμβράνη.

    Βάζουμε 3-4 κουταλιές κρέμα λεμόνι και 4 κρουασάν.

    Περιχύνουμε με μείγμα παγωτού, εναλλάξ με κρέμα λεμόνι.

    Ενδιάμεσα μπήγουμε και τα υπόλοιπα κρουασάν.

    Παγώνουμε για 4-5 ώρες ακόμα καλύτερα μια νύχτα.

    Αναποδογυρίζουμε το μπολ σε πιατέλα, αφαιρούμε την μεμβράνη και κόβουμε το κασάτο σε φέτες.

    Γαρνίρουμε με ζαχαρωμένες φέτες λάιμ και λεμόνι.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Τα μυστικά

    Ποια άλλη γεύση παγωτού θα τρώγατε πιο ευχάριστα;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×