Πάστα ελιάς σερβιρισμένη πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Από τα πιο νόστιμα ορεκτικά!

Πάστα ελιάς σερβιρισμένη πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Από τα πιο νόστιμα ορεκτικά!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
54

Για την πάστα ελιάς

  • 2 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
  • 10 φιλέτα αντσούγιες ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. κάππαρη ξαρμυρισμένη
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη πάστα ελιάς

    Για να φτιάξουμε την πάστα ελιάς, βάζουμε πρώτα τις ελιές, τις αντσούγιες και την κάππαρη στο μπλέντερ και πολτοποιούμε όλα μαζί τα υλικά.

    Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Ανακατεύουμε και διατηρούμε το πατέ σε κλειστό βάζο στο ψυγείο.

    Απολαμβάνουμε την πάστα ελιάς με φρυγανισμένο ψωμί, με κριτσίνια, ή την αλείφουμε σε σάντουιτς.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται