Για την πάστα πιπεριάς Φλωρίνης
Ψήνουμε πρώτα τις πιπεριές στους 200ºC μέχρι να αρχίσει να καίγεται η φλούδα.
Τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων.
Κλείνουμε να “ιδρώσουν”.
Τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές.
Αφαιρούμε σπόρους και ίνες.
Τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί.
Τις αλέθουμε στο μπλέντερ, βάζουμε την πάστα πιπεριάς σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα κι αφήνουμε να στεγνώσει καλά.
Αλατίζουμε κατά βούληση.
Προσθέτουμε το μπούκοβο.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αποθηκεύουμε τον πελτέ πιπεριάς σε βάζο και καλύπτουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.
Φυλάμε την πάστα πιπεριάς στο ψυγείο για ένα μήνα.