Φτιάξτε τη μοναδική πάστα πιπεριάς Φλωρίνης και απολαύστε τη σκέτη με το ψωμί σας, ή βάλτε τη μέσα στις σάλτσες σας και στα φαγητά σας

Φτιάξτε τη μοναδική πάστα πιπεριάς Φλωρίνης και απολαύστε τη σκέτη με το ψωμί σας, ή βάλτε τη μέσα στις σάλτσες σας και στα φαγητά σας

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
55

Για τη πάστα πιπεριά Φλωρίνης

  • Πιπεριές Φλωρίνης
  • Αλάτι
  • Μπούκοβο
  • Ελαιόλαδο

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την πάστα πιπεριάς Φλωρίνης

    Ψήνουμε πρώτα τις πιπεριές στους 200ºC μέχρι να αρχίσει να καίγεται η φλούδα.

    Τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων.

    Κλείνουμε να “ιδρώσουν”.

    Τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές.

    Αφαιρούμε σπόρους και ίνες.

    Τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί.

    Τις αλέθουμε στο μπλέντερ, βάζουμε την πάστα πιπεριάς σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα κι αφήνουμε να στεγνώσει καλά.

    Αλατίζουμε κατά βούληση.

    Προσθέτουμε το μπούκοβο.

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Αποθηκεύουμε τον πελτέ πιπεριάς σε βάζο και καλύπτουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.

    Φυλάμε την πάστα πιπεριάς στο ψυγείο για ένα μήνα.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται