• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
55

Για τις πάστα πιπεριάς Φλωρίνης

  • 10 Πιπεριές Φλωρίνης
  • Λίγο Αλάτι
  • Λίγο Μπούκοβο
  • Λίγο Ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ψήνουμε πρώτα τις πιπεριές στους 200ºC μέχρι να αρχίσει να καίγεται η φλούδα.

    Τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων και κλείνουμε να “ιδρώσουν”.

    Έπειτα τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές.

    Αφαιρούμε σπόρους και ίνες.

    Τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί.

    Τις αλέθουμε στο μπλέντερ, βάζουμε την πάστα της σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα κι αφήνουμε να στεγνώσει καλά.

    Αλατίζουμε κατά βούληση και προσθέτουμε το μπούκοβο.

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Αποθηκεύουμε σε βάζο και καλύπτουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.

    Την φυλάμε στο ψυγείο για ένα μήνα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται